Saratele cu branza si susan

Saratelele cu branza si susan sunt niste gustari delicioase si crocante, perfecte pentru momentele in care doriti sa va rasfatati cu ceva sarat si satisfacator. Puteti opta pentru branza telemea, cascaval, cheddar sau orice alta branza sarata si aromata.

Cu aspectul lor atractiv si gustul lor delicios, saratelele cu branza si susan sunt un aperitiv apreciat si apetisant. Nu doar ca satisfac pofta de ceva sarat, dar si adauga un plus de savoare si textura intr-un mod simplu si rafinat.

saratele cu branza si susan

Ingrediente:

-400 g faina
-250 g unt cu 80% grasime sau 180 g untura
-200 g iaurt cu grasime
-25 g drojdie proaspata
-1 lingurita de zahar
-1 lingurita de sare
-100 g branza telemea rasa (sau cascaval ras)
-2 linguri de susan
-1 ou pentru uns

Metoda de preparare saratele cu branza si susan:

1.Lasa din timp untul sa se inmoaie la temperatura camerei.

2.Intr-un bol mare, amesteca faina cu untul pana obtii o compozitie nisipoasa.

3.Amesteca drojdia cu zaharul si cu o lingura de apa calduta; lasa la dospit 10 minute, apoi adauga drojdia in compozitia de faina.

4.Adauga iaurtul, telemeaua si sarea. Amesteca ingredientele pana cand obtii un aluat omogen si destul de tare, ce poate fi totusi modelat. Poti folosi o lingura de lemn sau mainile pentru a amesteca.

5.Formeaza o bila din aluat, acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul la rece timp de aproximativ 20 de minute.

6.Dupa acest timp, intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, pana cand obtii o foaie de aproximativ 3 mm grosime.

7.Taie aluatul in fasii, la dimensiunea dorita.

8.Asaza saratelele pe o tava de copt, acoperita cu hartie de copt.

9.Intr-un bol mic, bate oul si foloseste-l pentru a unge saratelele cu o pensula de copt. Acest lucru va conferi o crusta aurie si lucioasa. Presara si seminte de susan deasupra.

10.Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si coace saratelele timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand devin aurii si crocante.

Scoate saratelele din cuptor si lasa-le sa se raceasca putin inainte de a le servi.

Aceste saratele cu branza si susan sunt o gustare delicioasa si crocanta, perfecte pentru a fi servite alaturi de o ceasca de ceai sau ca aperitiv in timpul petrecerilor si intalnirilor cu prietenii. Poti pastra saratelele intr-un recipient etans pentru a le mentine prospetimea mai mult timp. Savureaza-le in orice moment al zilei!

Sigur ti-ar placea si reteta noastra de Prajitura fara coacere cu banane si budinca