Prajitura fara coacere cu banane si budinca

Ingrediente pentru prajitura fara coacere cu banane si budinca:

-200 ml lapte
-1 fiola mica esenta de vanilie
-400 g piscoturi pentru sampanie

-8 banane coapte
-30 g cacao pudra pentru pudrat

Pentru crema de ciocolata:
-600 ml lapte
-60 g praf de budinca cu aroma de vanilie
-100 g zahar
-150 g ciocolata neagra
-100 g unt cu 80% grasime

Pentru crema de vanilie:
-600 ml lapte
-60 g praf de budinca cu aroma de vanilie
-100 g zahar
-100 g unt cu 80% grasime

Metoda de preparare prajitura fara coacere cu banane si budinca:

Incepe prin pregatirea cremelor

1.Pentru crema de ciocolata, intr-un vas, se amesteca 100 ml lapte, praful de budinca si zaharul. Restul de 500 ml de lapte se pune pe foc pana se infierbanta. Nu trebuie sa fiarba. Cei 500 ml de lapte fierbinte se adauga peste amestecul cu praful de budinca. Apoi, toata compozitia se pune pe foc mediu si amesteca continuu pana cand crema se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga untul taiat cubulete si ciocolata neagra si se amesteca pana cand se topesc complet si crema devine omogena. Lasa crema sa se raceasca complet.

2.Pentru crema de vanilie, se repeta aceeasi procedura ca mai sus, folosind ingredientele specificate pentru crema de vanilie.

3.Intr-un bol mic, amesteca laptele cu esenta de vanilie.

Asamblarea prajiturii

Intr-un vas rectangular sau o tava de copt de aproximativ 37×22 cm, asaza un strat de piscoturi inmuiate rapid in laptele cu vanilie. Acopera complet fundul vasului cu un singur strat de piscoturi. Ca sa fie patul de piscoturi uniform le poti taia la capete si le imbini frumos pe mijloc. Deasupra piscoturilor, adauga crema de ciocolata si intinde-o uniform. In crema de ciocolata se pun pe lungime bananele, le puteti felia sau le puteti lasa intregi. Aveti exemplu in poza de mai jos.

Peste banane, urmeaza stratul de crema de vanilie. Se intinde uniform.

Peste crema de vanilie urmeaza un nou strat de piscoturi inmuiate in lapte cu vanilie.

Prajitura se lasa in frigider peste noapte. Se serveste rece si este o optiune minunata de desert sau gustare in timpul zilelor calduroase de vara. Poate fi insotita de o cupa de inghetata de vanilie sau o cafea aromata.

Aceasta prajitura fara coacere cu banane si budinca este un desert savuros si atragator, potrivit pentru orice ocazie, de la petreceri si evenimente festive pana la mese de familie sau intalniri cu prietenii. Fiind usor de preparat si avand ingrediente accesibile, este o reteta pe care o poti incerca oricand doresti sa surprinzi pe cineva cu un desert delicios si racoritor.

Te-ar putea interesa si reteta noastra de Clatite pufoase cu iaurt