Rugaciunea facatoare de minuni a Sfantului Nicolae. Se spune pe 6 decembrie

Astazi, 6 decembrie, il sarbatorim pe Sfantul Nicolae, supranumit si Facatorul de Minuni.

In aceasta zi sfanta nu ai voie sa te certi cu nimeni, nu ai voie sa porti dusmanie si trebuie sa fii tot timpul cu zambetul pe buze, asta pentru a-ti merge bine tot anul viitor.
Pe langa asta, citeste rugaciunea facatoare de minuni a Sfantului Nicolae. Se spune ca aceasta rugaciune te scapa de necazuri si aduce fericire.

“O, preabunule parinte Nicolae, pastorul si invatatorul celor ce alearga cu credinta catre a ta folosire si cu fierbinte rugaciune te cheama pe tine, sarguieste degrab a le ajuta.

Izbaveste turma lui Hristos de lupii ce o rapesc pe ea si toate partile crestinesti le ocroteste si le pazeste, prin sfintele tale rugaciuni, de galcevile lumesti, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie si de razboiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boala si de moarte grabnica.

Si precum ai miluit pe cei trei barbati care sedeau in temnita si i-ai izbavit pe ei de mania imparatului si de taierea sabiei, asa ne miluieste si pe noi cei ce cu mintea, cu cuvantul si cu lucrul suntem intru intunericul pacatelor si ne izbaveste de mania lui Dumnezeu si de chinul cel vesnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila si cu harul lui Hristos, Dumnezeu sa ne dea viata linistita si fara de pacat, ca sa vietuim in veacul acesta, si de partea starii de-a stanga sa ne izbaveasca si in partea de-a dreapta, impreuna cu toti sfintii, sa ne invrednicim. Amin”