Ingrediente (pentru 50 bucăti):
200gr iaurt de vacă cu grăsime, 2 ouă, 2 plicuri zahăr vanilat, 2 linguri zahar, o fiolă esentă de vanilie, un praf copt, 300gr făină, coaja rasă de la o lămaie, un plic cu zahăr vanilat.
Modalitate de preparare
Intr-un bol se bat ouăle cu un pliculet de zahăr vanilat, pană se topeste de tot zahărul. Se adaugă esenta de vanilie, iaurtul, si se cerne făina amestecată cu praful de copt. Se omogenizează bine toate ingredientele si se adaugă coaja rasă de lămaie. Rezultatul va fi un aluat foarte moale, cremos. Se pune la incins ulei intr-o tigaie antiaderentă sau intr-un tuci.
Cu ajutorul unei lingurite se ia din aluat cu lingură si se pune in uleiul incins. De fiecare dată se bagă mai intai lingura in uleiul incins apoi se ia aluatul, astfel nu o să se lipească. După ce s-au copt gogosile pe ambele părti, se scot cu o paletă pe un servetel de bucătărie, ca să absoarbă excesul de ulei, apoi se pudrează cu zahăr vanilat cat sunt incă calde.
Vă dorim poftă bună si spor la gătit!
CITEȘTE ȘI:
PRAJITURA CU NUCA SI NESS – O PUTETI PREPARA CAND VA ESTE POFTA DE CEVA BUN!
Ingrediente pentru blat :
6 albușuri, 2 plicuri zahăr vanilat, 4 gălbenușuri, 120 g zahăr pudră, 160g nucă măcinată, 4 linguri făină, 1 plic praf de copt.
Ingrediente pentru cremă:
200g unt, 150g zahăr pudră, 2 gălbenușuri, 1 lingură de ness, 50g nucă măcinată, 50g ciocolată
Mod de preparare
Prepararea blatului: Albușurile se bat spumă cu zahărul pudră, apoi se adaugă nuca măcinată, gălbenușurile frecate cu sare, făina in ploaie, praful de copt și zahărul vanilat. Se omogenizeaza bine toate ingredientele. Compoziția obtinuta se toarnă într-o tavă de 24x30cm acoperită cu hârtie de copt și se coace la 180 grade, circa 30-35 de minute pană se coace si trece testul scobitorii.
Prepararea cremei: Untul, la temperatura camerei, se mixează cu zahărul pudră. Se adaugă peste gălbenușurile puse la bain marie cu o lingura de zahăr circa 2-3 minute,timp in care se amesteca energic sa nu se transforme in omletă, se adaugă apoi nessul și la final nuca măcinată. Se mixeaza bine toat eingredientele si apoi se întinde crema peste blatul răcit, iar deasupra se rade ciocolată sau se decorează cu fulgi de ciocolată.
Vă dorim poftă bună si spor la gătit!
ECLERE PUFOASE CU GUST DE VANILIE USOR DE PREPARAT CU GUST FABULOS!
(Ingredientele prezentate sunt pentru 30 bucăti )
Ingrediente pentru coji :
250ml apă , 150ml ulei, un praf de sare, 400g făină, 10 ouă
Ingrediente pentru cremă :
un litru de lapte, 6 ouă, 130 gr făină, 200 gr zahăr, o esenţă de vanilie, 150 ml frişcă lichidă
Mod de preparare
Prepararea cojilor. Se pune intr-o crăticioară apa cu uleiul şi sarea. Când încep să fiarbă se adaugă făina şi se amestecă compozitia cu un tel până se formează un aluat. Cand incepe sv se ingroasă , se ia de pe foc şi se lasă la răcit circa 10 minute. După 10 minute se adaugă în aluat ouăle pe rand , până se încorporează toate cele 10 ouă . In tava de la aragaz se pune o hârtie de copt . Aluatul obtinut se pune într-un poş şi se trasează linii în tavă după mărimea dorită. Se dau cojile formate la copt in cuptorul preîncălzit la 180˚pentru circa 10 minute la foc mare sau 20 minute la foc mediu. Cand devin usor aurii se scot din cuptor si se lasă la răcit.
Prepararea cremei. Intr-o crăticioară se amestecă ouăle bătute cu zahărul , se adaugă făina si se amestecă. Laptele se pune la fiert separate într-o cratiţă amestecat cu vaniliasi se fierbe la foc mic. Dupv ce a dat in un clocot se opreste, se toarnă compozitia de ouă, si se amestecă în continuu cu telu pentru a nu se face cocoloaşe. Se pune crema la fiert si se amestecă până crema se îngroaşă şi începe să se desprindă de pe cratiţă . După ce crema s-a răcit se amestecă cu frişca lichidă si mixăm. Tăiem cojile de eclere pe partea laterală şi le umplem cu cremă cu ajutorul unui pos . Se decoreaază cu ciocolată albă, topită la bain-marie.
Vă dorim poftă bună si spor la gătit!
TORT DIPLOMAT CU PISCOTURI, CEL MAI IUBIT TORT DIN ROMANIA!
Acest tort se prepară repede şi are un gust mirific. Dacă vrei să îţi impresionezi familia de Revelion, poţi prepara şi tu un astfel de tort.
Ai nevoie de:
20 g gelatină
5 ouă
1 cutie compot de piersici
1/2 l lapte
1 lingură făină
300 g zahăr
500 g frişcă
un pachet mare de pişcoturi.
Se prepară astfel:
Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, făină, vanilia, coajă rasă de lămâie şilaptele. Se pune crema la fiert şi se amestecă încontinuu, pană se îngroaşă crema. Trebuie săaibă consistentă unei smântâni.
Când crema e fiartă, se adaugă rând pe rând gelatina, apoi albuşurile bătute spumă. Seamestecă bine şi se pune în frigider. Se amestecă din când în când să nu se îngroaşe de tot. Se doreşte numai să se răcească.
Între timp, se pregăteşte o cratiţă sau o tavă în care se va asambla tortul. Se acoperă cratiţa cu folie alimentară. Pe fundul cratiței se aşeză fructe. Se pot alege fructe proaspete ori fructe dincompot, după preferinţă.
Pișcoturile se trec prin zeama de compot. Nu trebuie ţinute prea mult timp în zeamă de compot, pentru a evita că să se înmoaie prea rău. Se bate frişcă şi se amestecă apoi cu crema rece.
Se pune apoi o parte din crema şi piersicile tăiate cubuleţe, apoi restul cremei. Se acoperă cu un strat de pişcoturi şi se da la frigider, să se răcească bine. Se poate decora cu fructe, în formădorită.
Înainte de a fi consumat, se răstoarnă pe un platou, cu grijă.