Cand incepe postul Pastelui 2024. Zilele cu dezlegare la peste pentru credinciosi

In 2024, Pastele ortodox va fi sarbatorit pe data de 5 mai. Vinerea Mare este pe 3 mai, iar a doua zi de Paste este pe 6 mai.

>> Inainte de zilele libere de Paste, romanii vor avea liber si pe 1 mai, de Ziua Muncii, la care se adauga, pentru bugetari, si data de 2 mai, zi libera pentru care Guvernul a decis sa se faca “punte” si sa fie recuperata prin prelungirea programului de lucru. Astfel, pentru ca anul acesta ziua de 1 Mai cade foarte aproape de Paste, romanii vor avea mai multe zile libere legate, anume de pe 1 pana pe 6 mai <<

Postul Pastelui este unul dintre cele mai importante si venerabile obiceiuri religioase in crestinism, pregatind credinciosii pentru sarbatoarea Invierii Domnului.

Cand incepe Postul Pastelui in 2024
In 2024, Postul Pastelui incepe pe data de 18 martie si se termina pe 4 mai.

Zilele cu dezlegare la peste in Postul Pastelui 2024
Se va putea manca peste de sarbatoarea Buna Vestire (25 martie) si de sarbatoarea Intrarii Domnului in Ierusalim, Floriile (28 aprilie).

La finalul celor 40 de zile de post, Saptamana Mare si Invierea Domnului sunt sarbatorite cu bucurie si recunostinta, marcand biruinta luminii asupra intunericului si a vietii asupra mortii.