Rugaciunea catre Sfantul Anton este de mare ajutor cand ai un necaz. Se spune 9 marti la rand

Sfantul Anton si-a dedicat intreaga viata credintei si i-a slujit Lui Dumnezeu, astfel ca dupa moartea sa a fost trecut in randul Sfintilor.

Sfantul Anton de Padova este facator de minuni, iar toti cei care se roaga lui sunt ajutati. Fie ca este vorba de sanatate, de liniste sau de putere pentru a trece peste greutatile vietii, Sfantul Anton de Padova ajuta pe oricine i se roaga cu credinta.

Sfantul Anton este reprezentat in icoane cu un crin in mana. Floarea face trimitere la primavara, anotimpul in care Sfantul a murit. De asemenea, aceasta floare de camp, medicinala, ornamentala si fragila mai face trimitere la puritate si la marturia unei vieti oferite lui Dumnezeu.

Rugacinea pe care sa o rostesti atunci cand ai un mare necaz:
“Sfinte Antoane, tu ai primit de la Dumnezeu darul de a ajuta mii de oameni in necazurile cele mai mari in care s-au aflat. Tu ai inviat chiar si mortii, ai intors de pe caile ratacite pe cei pacatosi, ai vindecat pe cei bolnavi, ai inapoiat lucrurile pierdute sau furate si orice rau, oricat de mare ar fi fost, s-a indepartat prin puterea rugaciunii tale. Dar nu numai atat, tu ai impartit oamenilor bogatiile harului lui Dumnezeu: prin tine mii de oameni s-au intors la credinta, au invatat sa fie constiinciosi in implinirea datoriilor, au ajuns la bunastare si o viata fericita. Si eu alerg la tine in necazul in care ma aflu. Nu am de unde sa primesc ajutor decat de la Dumnezeu dar sunt nevrednic sa apar in fata lui din cauza pacatelor mele. Priveste la sufletul meu impovarat si fie-ti mila de mine. Te rog Sfinte Antoane, pentru dragostea ta fata de cei sarmani si pentru grija ta pentru binele lor trupesc si sufletesc, roaga-l pe bunul Dumnezeu sa ma ajute si pe mine. Amin”

Rugacinea pe care sa o rostesti atunci cand esti bolnav:
“Sfinte Antoane, tu ai inteles cel mai bine ca sanatatea este un mare dar al lui Dumnezeu si de aceea ai mijlocit pentru multi oameni vindecarea de boli pe care medicii le declarau incurabile. Priveste-ma si pe mine, care ma lupt cu boala si nu ma mai vindec. Doresc sa ma bucur de sanatate, pentru ca sa duc o viata frumoasa si sa laud pe Dumnezeu prin munca mea, dar nu ma pot ruga asa cum se cuvine. Pentru trecerea de care te bucuri in fata lui Isus, vindecatorul celor bolnavi, mijloceste-mi si mie insanatosirea prin puterea lui, pentru ca sa reiau datoriile mele de mai inainte. Iti voi fi recunoscator si voi cauta sa-mi folosesc viata pentru a face bine si pentru a-mi mantui sufletul. Iar daca in planul lui Dumnezeu eu trebuie sa sufar pentru ispasirea pacatelor mele si ale semenilor mei, te rog sa-mi dobindesti rabdarea si harul de a uni suferintele mele cu chinurile indurate de Mantuitorul Isus pe cruce, pentru ca astfel sa am parte de rasplata, impreuna cu aceia care-si poarta crucea cu rabdare pe urmele lui. Amin”