Aceasta prajitura cu lamaie este combinatia perfecta intre un blat pufos, o crema fina si o spuma de frisca aerata, completata de jeleu aromat. Un desert racoritor, ideal pentru orice ocazie!

Ingrediente
Pentru blat (tava 24×36 cm):
4 oua
200 g zahar
2 linguri apa
120 g faina
40 g amidon de porumb
1 lingurita praf de copt
Pentru crema de lamaie:
2 budinci cu aroma de frisca
100 g zahar
Sucul de la 3 lamai (aproximativ 120 ml)
3 galbenusuri
10 g amidon de porumb
5 g faina
1 plic zahar vanilat
200 g unt
Pentru frisca de lamaie:
500 ml smantana pentru frisca (30% grasime)
2 linguri zahar pudra
1 plic gelatina cu aroma de lamaie
In plus:
24 bucati biscuiti cu jeleu de lamaie sau portocala
2 plicuri gelatina cu aroma de lamaie dizolvate in 1 l apa
(Daca nu ai gelatina de lamaie, o poti inlocui cu 2 lingurite de gelatina simpla dizolvate in 120 ml apa fierbinte)
Mod de preparare
- Prepararea blatului:
Bate albusurile spuma tare, apoi adauga zaharul si mixeaza pana devine o bezea ferma.
Incorporeaza galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor.
Cerne faina, amidonul si praful de copt, apoi incorporeaza-le treptat in compozitie.
Adauga apa si amesteca usor.
Toarna aluatul intr-o tava tapetata si coace la 180°C timp de aproximativ 15 minute. - Prepararea cremei de lamaie:
Sucul de lamaie se completeaza cu apa pana la 600 ml lichid.
Jumatate din acest lichid se pune la fiert cu zaharul.
Separat, dizolva budinca, amidonul, faina, zaharul vanilat si galbenusurile in cealalta jumatate de lichid.
Toarna acest amestec peste lichidul fierbinte si gateste pana se ingroasa. Lasa la racit.
Mixeaza untul pana devine cremos, apoi adauga treptat crema de budinca racita. - Prepararea friscai de lamaie:
Dizolva gelatina de lamaie in 80 ml apa fierbinte si las-o sa se raceasca putin.
Bate smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma.
Adauga treptat gelatina racorita, amestecand continuu. - Asamblarea prajiturii:
Pune blatul pe un platou.
Intinde crema de lamaie uniform peste blat.
Asaza biscuitii cu jeleu de lamaie peste crema.
Adauga stratul de frisca de lamaie.
Toarna gelatina de lamaie topita peste prajitura si lasa la frigider cateva ore pana se intareste.
Pofta buna!