Aceasta prajitura delicioasa combina gustul intens al ciocolatei cu dulceata caramelului si aroma usor acrisoara a gemului de coacaze. Straturile fine de blat pufos, crema catifelata si biscuiti fragezi creeaza un desert perfect pentru orice ocazie.

Ingrediente blat:
5 oua
200 g zahar
150 g faina alba
2 budinci de ciocolata (aprox. 80 g)
10 g cacao
10 g praf de copt
Ingrediente crema:
750 ml lapte
90 g zahar
50 g faina alba
50 g amidon de porumb
3 galbenusuri
In plus:
1 conserva crema de caramel (dulce de leche)
350 g biscuiti
1 borcan gem de coacaze (aprox. 250 g)
250 g unt
200 g ciocolata cu lapte
10 ml lapte
Mod de preparare
Prepararea blatului
Separa albusurile de galbenusuri si bate albusurile cu un praf de sare.
Adauga treptat zaharul si mixeaza pana obtii o spuma ferma.
Incorporeaza galbenusurile, apoi adauga faina cernuta, praful de budinca de ciocolata, praful de copt si cacaua.
Amesteca usor pana la omogenizare.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace la 180°C timp de 30-40 de minute.
Dupa racire, taie blatul in doua foi.
Prepararea cremei
Pune 500 ml de lapte la fiert.
Amesteca separat restul de lapte (250 ml) cu faina, amidonul, zaharul si galbenusurile.
Toarna acest amestec peste laptele fierbinte si amesteca continuu pana se ingroasa.
Lasa crema sa se raceasca complet, apoi mixeaz-o cu untul la temperatura camerei.
Asamblare
Insiropam prima foaie de blat cu cafea rece.
Intindem jumatate din crema peste blat.
Asezam un strat de biscuiti si ii pensulam usor cu lapte.
Adaugam un strat de gem de coacaze, urmat de un nou strat de biscuiti.
Intindem crema de caramel (dulce de leche) si acoperim cu un alt strat de biscuiti.
Punem restul de crema si acoperim cu a doua foaie de blat, pe care o putem insiropa usor.
Topim ciocolata la bain-marie impreuna cu 10 ml de lapte si o turnam peste prajitura.
Se lasa la frigider pentru cateva ore inainte de servire, pentru a se intari straturile si a se imbina aromele.