Negresa cu nuci

Aceasta reteta delicioasa de negresa cu nuci combina ciocolata intensa cu textura crocanta a nucilor caramelizate. O alegere ideala pentru deserturile de casa.

Ingrediente pentru aluat:
250 g unt
200 g zahar fin
3 linguri cacao
10 g zahar vanilat (1 plic)
125 ml apa
4 oua
310 g faina
2 lingurite praf de copt
Pentru topping:
300 g nuci taiate grosier
150 g zahar
200 g unt
10 g zahar vanilat (1 plic)
75 ml apa

Prepararea aluatului:
Intr-o cratita, puneti untul, zaharul, cacaua si apa. Incalziti la foc mic pana cand compozitia incepe sa fiarba. Lasati sa se raceasca usor.
Adaugati galbenusurile in compozitie si amestecati bine cu un tel. Cerneti faina impreuna cu praful de copt si incorporati-o treptat.
Bateti albusurile spuma tare si incorporati-le delicat in aluat, cu miscari de sus in jos.
Coacerea:
Turnati aluatul intr-o tava (dimensiuni 21 x 32 cm) tapetata cu hartie de copt. Coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 40 de minute.
Prepararea toppingului:
Intr-o cratita, topiti untul impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si apa. Adaugati nucile taiate si fierbeti cateva minute, amestecand constant. Lasati sa se raceasca usor.
Distribuiti uniform compozitia cu nuci pe suprafata prajiturii coapte.

Un desert simplu, dar spectaculos, perfect pentru orice ocazie!