6 lucruri pe care sa nu le imprumuti niciodata! Iti pot influenta energia din casa in mod negativ!

Unele superstitii nu pot fi negate, mai ales efectului indus sau nu, pe care il au, daca nu sunt respectate. Superstitia este acea credinta, potrivit careia o anumita situatie are o explicatie mistica sau magica, fie este asumata doar cultural, social sau religios despre care se afirma ca nu are niciun temei stiintific, cum ar fi credinta in spirite, farmece, semne prevestitoare, anumite actiuni interzise sau nerecomandate sau obiecte care poarta noroc, ori inclusiv forte supranaturale.

Exista anumite superstitii privitoare la anumite lucruri sau obiecte pe care nu ar trebui sa le oferim pentru o perioada temporara sau sa le imprumutam celor din jurul nostru, avand in vedere ca oferindu-le, daruim din propria energie si vom fi surprinsi ca suntem secatuiti de puteri sau obositi, fara macar a avea o idee despre ce ar putea insemna anumite actiuni pe care le facem.

Lunea si noaptea nu se dau bani imprumut Aceasta superstitie se refera la actiunea de a oferi bani cu imprumut in anumite zile sau perioade. Asadar, ca sa nu contribuim indirect la crearea unei situatii negative in patrimoniul nostru si in ceea ce priveste latura financiara, daca dorim sa oferim imprumut sume de bani, trebuie sa le oferim ziua si in oricare zi, mai putin ziua de luni. Nu degeaba se afirma ca asa cum iti este ziua de luni, asa iti va fi toata saptamana. Tot astfel, se afirma ca daca primesti bani lunea, iti va merge bine si vei avea venituri de unde te astepti sau nu, pe parcursul intregii saptamani. Tine de fiecare in parte daca alege sa respecte sau sa tina cont de aceasta superstitie, insa este bine sa avem in vedere ca nu ne costa nimic sa o avem in vedere.

Painea Trebuie sa se aiba in vedere atunci cand oferi paine unei persoane sa o daruiesti fara colturi, adica selectezi doar miezul acesteia, sau o imparti, astfel incat sa ramai cu colturile. Semnificatia acestei superstitii se refera la ideea ca oferind intreaga paine, inclusiv colturile acesteia, oferi abundenta si prosperitatea din casa ta. Alegand sa pastrezi colturile, pastrezi energiile de abundenta in casa si nu daruiesti aceste energii. Adica, alegi sa faci o fapta buna, insa ai in vedere si propria persoana si bunastare.

Matura A treia superstitie priveste un obiect casnic, mai mult sau mai putin important pentru unii, insa cu energii importante, respectiv matura. Din punct de vedere fizic, aceasta este alcatuita din mai multe paie, crengi sau fire plastic, care adunate intr-un singur loc, simbolizeaza mai multe energii, care alcatuiesc o energie mai mare. Insa, aceste energii nu sunt inalte, dimpotriva sunt inglobate in matura toate energiile joase, care se aduna pe masura ce curatam casa, din punct de vedere fizic, daca ne referim la gunoi, cat si din punct de vedere spiritual, atunci cand vorbim de probleme sau situatii tensionate adunate. Prin urmare, daca am ales sa imprumutam cuiva o matura, trebuie sa o facem fara a o primi inapoi, astfel riscam sa aducem in casa noastra energiile negative ale persoanei careia i-am daruit-o cu titlu temporar.

Hainele, bijuteriile si lucrurile personale Este o superstitie mai mult rationala si care poate fi explicata destul de facil din toate punctele de vedere. Asadar, daca alegem sa oferim cuiva obiecte personale, de ingrijire, vestimentare sau de infrumusetare, cum ar fi imbracaminte, incaltaminte, obiecte casnice sau anumite podoabe ca cercei, inele sau coliere, trebuie sa o facem fara a astepta inapoi aceste obiecte. Ratiunea in aceasta superstitie este evidenta, respectiv aceea ca o data purtate sau folosite lucrurile sau obiectele pe care le-am daruit, devin incarcate energetic cu starea si emotiile persoanei respective. Prin urmare, pentru a evita situatia in care ai putea sa te simti rau si sa nu stii de ce, tine in vedere aceasta superstitie si nu oferi cu titlu de imprumut obiecte personale.

Vesela si ustensilele de bucatarie Aceasta superstitie se refera la tot ce inseamna vesela, tacamuri, farfurii, tigai, oale sau tot ce tine de bucatarie. Astfel, spre exemplu, daca o persoana iti solicita ajutorul si iti cere cu titlu de imprumut o farfurie sau un borcan, fa-o, insa ofera-le definitiv, fara sa le mai primesti inapoi. In acord cu oferirea cu titlu de imprumut a obiectelor personale, aceeasi este ratiunea si in aceasta situatie, avand in vedere ca aceste obiecte pot fi foarte usor incarcate cu negativitatea persoanei pe care ne oferim sa o ajutam, chiar fara ca aceasta sa intentioneze acest lucru si nici noi sa nu ne dam seama. Fiecare aduna in suflet si bune si rele si este bine sa alegem sa ne protejam de energiile negative pe care le-am putea primi.

Sarea Aceasta superstitie aduce in atentie cel mai important ingredient folosit in bucatarie de toata lumea, respectiv cea care da gust si aroma fiecarui fel de mancare, respectiv sarea. Inca din cele mai vechi timpuri sarea a fost subiect de analiza pentru multi, inclusiv medici, vrajitoare sau psihologi. De multe ori, se afirma ca daca ai scapat piper pe jos, acesta aduce cearta, motiv pentru care trebuie sa arunci sare peste, ca sa aduci linistea. Astfel, se afirma despre sare ca are rolul de a stopa si bloca orice energie negativa, preluand in continutul ei aceasta energie. Mai mult decat atat, sare are puteri miraculoase, fiind folosita ca medicina alternativa si ne putem referi aici inclusiv la saline, baile cu sare sau terapia cu sare incalzita, pentru diferite afectiuni. Prin urmare, oferind sare si primind-o inapoi, ai toate sansele sa aduci in casa toata energia colectata de sare din locul sau de la persoana careia ai oferit-o, motiv pentru care trebuie sa ai in vedere acest aspect si sa nu daruiesti niciodata sare, pe care sa o primesti inapoi, ca sa fii protejat.

Sursa: ce-spun-astrele.ro