Eclere cremoase si delicioase cu glazura de ciocolata

Ingrediente pentru crema:
3 pahare de lapte
1 ceasca de ceai de zahar (daca va place mai dulce, puteti adauga inca 2-3 linguri)
2 linguri faina simpla
1 linguri amidon de porumb
1 galbenus
1 pachet de zahar vanilat
1 lingura unt
200 g ciocolata cu lapte

Ingrediente pentru coji:
50 g unt
250 ml de apa
un varf de cutit de sare
150 g faina simpla
4 oua
1/4 lingurita praf de copt

Metoda de preparare:
Reteta pentru eclere umplute cu crema de vanilie incepe cu pregatirea cremei, mixand laptele cu faina, amidonul, galbenusurile de ou si zaharul intr-o oala. Dupa omogenizare si gatirea unei creme groase, aceasta este lasata la racit, eventual acoperita cu folie alimentara.

In paralel, se topeste untul si se adauga apa, sare, faina si praful de copt, obtinandu-se un aluat neted. Dupa racirea lui usor, ouale sunt adaugate unul cate unul, pana cand aluatul capata consistenta potrivita.

Apoi, se umple o punga decorativa cu aluat si se formeaza eclere alungite pe o foaie de copt. Coacerea se face la 200°C timp de aproximativ 25 de minute. Eclerele sunt taiate pe jumatate si umplute cu crema de vanilie, iar apoi glazurate cu ciocolata topita.