
Ingrediente
Pentru baza brownie:
150 g unt
100 g ciocolata (amara sau cu lapte, dupa preferinta)
3 linguri zahar (aprox. 45 g)
2 oua
90 g faina alba
1 lingurita praf de copt
Pentru crema de branza:
1000 g branza de vaci cremoasa (ideal pentru prajituri)
5 oua
100 g unt moale
1 lingura amidon de porumb (aprox. 10 g)
1 lingura faina (aprox. 10 g)
100 g zahar
2 lingurite zahar vanilat natural
1 cana merisoare deshidratate (aprox. 120–150 g)
Mod de preparare
- Baza brownie:
Topeste ciocolata impreuna cu untul intr-un vas la foc mic, amestecand pana obtii o compozitie neteda. Las-o sa se raceasca putin.
Intr-un bol separat, bate ouale cu zaharul pana devin o crema deschisa la culoare si spumoasa. Adauga amestecul de ciocolata topita si continua sa mixezi la viteza mica.
Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si amesteca usor pana obtii o compozitie uniforma.
Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (aproximativ 25×35 cm) si coace-l in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 15 minute. Scoate-l si lasa-l putin sa se raceasca. - Compozitia de branza:
Intr-un bol mare, bate untul moale cu zaharul pana devine o crema fina. Adauga ouale, unul cate unul, continuand sa mixezi.
(💡 Nu te speria daca pare ca se branzeste – se va omogeniza perfect mai tarziu.)
Adauga treptat branza de vaci, continuand sa mixezi usor. La final, incorporeaza faina, amidonul si zaharul vanilat.
Adauga merisoarele si amesteca cu o spatula pentru o distributie uniforma. - Coacerea finala:
Toarna compozitia de branza peste baza brownie partial coapta.
Niveleaza suprafata si introdu tava in cuptorul preincalzit la 160°C. Coace timp de 60 de minute, pana cand marginile devin usor aurii, iar mijlocul este ferm la atingere.
Dupa coacere, lasa prajitura sa se raceasca complet in cuptor cu usa intredeschisa.
Pentru cea mai fina textura, las-o la frigider peste noapte.


