Cuburi de prajitura cu miere si glazura de cacao

Ingrediente pentru pandispanul cu miere:
6 oua
180 g zahar
210 g faina alba
1 lingurita praf de copt
200 g miere
un praf de sare
Pentru glazura:
8 linguri lapte sau apa
3 linguri cacao
2-3 linguri zahar (dupa gust)
esenta de rom (dupa gust)
250 g unt
(optional) aproximativ 8 bucati ciocolata neagra
Pentru tavalit:
aproximativ 2 pachete de fulgi de cocos

Mod de preparare:
Prepararea pandispanului:
Spargeti ouale intr-un bol si mixati-le la viteza mare pana devin spumoase si isi maresc volumul considerabil.
Adaugati treptat zaharul, un praf de sare si turnati mierea incet, continuand sa mixati pana obtineti o compozitie densa, cu consistenta unei creme.
Cerneti faina si praful de copt peste compozitie, in doua etape, amestecand usor pentru a pastra aerul in aluat.
Coacerea pandispanului:
Tapetati o tava de 23×32 cm cu hartie de copt si turnati compozitia in tava.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C. La jumatatea timpului, reduceti temperatura la 170°C.
Timpul de coacere este de aproximativ 30-35 de minute, dar poate varia in functie de cuptor. Dupa coacere, lasati pandispanul sa se raceasca pe un gratar.
Prepararea glazurii:
Intr-o cratita, amestecati laptele (sau apa) cu cacao, zahar si, optional, ciocolata neagra. Incalziti pe foc mic pana cand ciocolata si untul se topesc complet, fara a aduce compozitia la fierbere.
Dupa ce glazura este omogena, adaugati esenta de rom.
Asamblarea:
Taiati pandispanul racit in cuburi. Inmuiati fiecare cub in glazura usor calduta, apoi treceti-l prin fulgii de cocos.
Este recomandat sa preparati o portie si jumatate de glazura, deoarece cantitatea initiala poate sa nu fie suficienta.
Servirea:
Aceste cuburi delicioase pot fi preparate si cu un pandispan simplu, dar varianta cu miere ofera un gust aparte. Sunt perfecte pentru orice ocazie.
Pofta buna!