Aceasta ciocolata este cremoasa, plina de arome si usor de preparat, fiind perfecta pentru iubitorii de dulciuri.
Ingrediente necesare:
500 g lapte praf
40 g cacao (din care 10 g cacao neagra)
250 g unt
200 g zahar
1 plic zahar vanilat (8 g)
125 ml apa
100 g alune de padure sau alte fructe uscate (optional)
Mod de preparare:
Intr-un bol, amesteca laptele praf cu cacaua, asigurandu-te ca ingredientele sunt bine omogenizate si fara cocoloase.
Intr-o cratita, topeste untul impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si apa, la foc mic. Amesteca constant pana ce obtii un sirop omogen si zaharul este complet dizolvat.
Toarna siropul fierbinte peste amestecul de lapte praf si cacao. Amesteca energic pana ce obtii o compozitie cremoasa si omogena. Adauga alunele de padure sau alte fructe uscate, daca doresti.
Transfera compozitia pe un platou sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Niveleaza bine suprafata cu o spatula. Pune ciocolata la frigider pentru 2-3 ore, pana se intareste complet.
Savureaza ciocolata ta de casa si bucura-te de gustul autentic al copilariei!