Cea mai puternica rugaciune catre Iisus Hristos. Vindeca bolile si suferintele

Cea mai puternica rugaciune catre Sfantul Iisus Hristos este considerata o sursa de alinare si vindecare pentru cei care o rostesc cu credinta si devotament. Aceasta rugaciune este perceputa ca un canal direct catre divinitate, iar credinciosii ii atribuie puteri de vindecare pentru trup si suflet. Se spune ca, prin intermediul acestei rugaciuni, se pot obtine haruri spirituale si ca ea aduce alinare in momentele de suferinta si necaz.

„Preaputernice si slavite Doamne, Iisuse Hristoase! Tu, Care ai venit in lume sa tamaduiesti neputintele oamenilor, Care nu ai venit sa chemi la pocainta pe cei drepti, ci pe cei pacatosi, si ai primit moarte pe cruce pentru mantuirea noastra! Din adancul inimii Te rog sa primesti smerita mea nevointa si aceasta mica rugaciune a mea pentru cel incercat de boala! Mantuieste-l, Doamne, precum stii, ca un bun si iubitor de oameni, si randuieste Tu toate spre folosul sau.

Ca noi neputinciosi suntem si nu il putem ajuta daca nu ne vei lumina cu harul Tau. De e voia Ta, il poti pedepsi precum se cade pentru pacatele sale, tamaduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un doctor priceput, precum vei vrea. Dar cazand inaintea Ta Te rog, indura-Te de robul Tau, potoleste-i fierbinteala, alina suferinta, ridica-l din patul durerii. Sa ii fie aceasta incercare prin care trece spre indreptarea vietii, spre inceput bun mantuirii si spre iertarea pacatelor.

Si daca ii e de folos sa duca mai departe crucea bolii, fie, Doamne, dupa voia Ta, nu dupa voia noastra. Daruieste-i lui rabdare si liniste, alungand de la el toata frica si toata deznadej­dea, ca sa nu fie ingenuncheat de durere si sa carteasca sau sa cada in patima maniei.

Ajuta-l, Iubitorule de oameni, ca vazand el mila Ta sa cada la picioarele Tale cu lacrimi de po­cainta si de multumire, ca sa se invredniceasca sa auda glasul Tau cel sfant: „Iertate iti sunt pacatele!” Amin.”

Credinciosii recurg la aceasta rugaciune pentru a cere sprijin divin in vindecarea bolilor, fie ele de natura fizica sau spirituala. Se crede ca rostirea sincera a cuvintelor catre Sfantul Iisus Hristos aduce pace si liniste interioara, contribuind astfel la procesul de vindecare. Rugaciunea catre Sfantul Iisus Hristos este vazuta ca o manifestare a credintei profunde si a increderii in puterea divina de a vindeca si de a aduce alinare.