Calendar ortodox 24 martie 2024. Este praznuit Sfantul care te ajuta in momente dificile

Pe 24 martie, Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Cuvios Zaharia.

Sfantul Zaharia a fost fiul lui Carion egipteanul, care si-a lasat copii si nevasta si s-a facut monah. Desi Zaharia era mai tanar decat cei mai multi frati de la Schit, el era plin de darurile Duhului Sfant, mai mult decat cei mai varstnici. El isi simtea intreaga fiinta inflacarata de dragostea Harului lui Dumnezeu. Sfantul Zaharia si-a dedicat scurta viata lui Hristos si s-a facut monah.

Troparul Sfantului Cuvios Zaharia

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor si cu suspinurile cele dintru adanc ai facut ostenelile tale insutit roditoare; si te-ai facut luminator lumii, stralucind cu minunile, Zaharia, parintele nostru. Roaga-te lui Hristos Dumnezeu ca sa mantuiasca sufletele noastre.

Rugaciunea pentru iertare de pacate si ajutor in momente dificile

In ajun de Buna Vestire, credinciosii se roaga la Sfantul Cuvios Zaharia pentru a le lumina calea si pentru a-i ajuta sa treaca mai usor peste probleme si peste momentele dificile.

„A prorocului Tau, Doamne, Zaharia pomenire praznuind, printr-insul Te rugam, mantuieste sufletele noastre.

Rugaciunea mea voi varsa catre Domnul si Lui voi spune necazurile mele; ca s-a umplut sufletul meu de rautati si viata mea s-a apropiat de iad; si ca Iona ma rog: Dumnezeule, din stricaciune scoate-ma.

Adancimi de Minuni si Noian de daruri cunoscandu-te si lamurit stiindu-te pe tine, Preacurata Nascatoare de Dumnezeu si Nadajduind in ocrotirea ta, neincetat alergam catre al tau Acoperamant.

Fa pe Stapanul, cu rugaciunile tale, Desavarsit Milostiv catre cei ce savarsesc cu credinta sfantul si insemnatul tau praznic, de Dumnezeu insuflate si te cinstesc pe tine cu dragoste, ca pe un prooroc si preaadevarat graitor de cele Dumnezeiesti. Amin”