Tort Padurea Neagra. Reteta pas cu pas

Tort Padurea Neagra – un desert clasic, renumit pentru gustul sau delicios si aspectul elegant. Combinand straturi de blat de ciocolata, umplut cu cirese si crema de ciocolata, acest tort este o alegere perfecta pentru orice ocazie speciala. Iata cum poti pregati un tort Padurea Neagra acasa:

Ingrediente pentru blat:

-250 g faina
-50 g cacao
-150 g zahar
-1 plic praf de copt
-6 oua
-150 ml lapte
-35 ml ulei vegetal
-1 lingura esenta de vanilie

Ingrediente pentru insiropat :
-100 ml lichior de cirese
-50 ml visinata
-150 ml apa

Ingrediente pentru umplutura:

-150 g cirese fara samburi (proaspete sau din compot)
-100 g visine fara samburi (proaspete sau din compot)
-500 ml smantana pentru frisca cu minim 35% grasime
-50 g cirese negre amarui confiate
-50 g zahar
-2 lingurite amidon

Ingrediente pentru decor:
-250 g fulgi de ciocolata neagra
-Cirese confiate (optional)

Instructiuni pentru preparare tort Padurea Neagra:

  1. Incepe prin pregatirea blatului de ciocolata. Intr-un bol mare mixeaza ouale intregi, zaharul si un praf de sare pana cand compozitia isi dubleaza volumul. Incorporeaza in amestecul de oua faina, cacaoa, praful de copt si zaharul. In tot acest mix se adauga treptat laptele, uleiul si esenta de vanilie. Tine cont ca laptele trebuie sa fie la temperatura camerei. Consistenta aluatului obtinut trebuie sa fie una usor lichida.

Toarna aluatul intr-o forma de tort (cu diametrul de aproximativ 28 cm) unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si niveleaza suprafata. Coace blatul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 40-45 de minute sau pana cand trece testul scobitorii (scobitoarea introdusa in mijlocul blatului trebuie sa iasa curata).

Dupa ce blatul s-a racit complet, taie-l in trei straturi orizontale.

  1. Prepararea fructelor pentru umplutura. Pune intr-o craticioara fructele, zaharul si apa, si fierbeti-le pana cand fructele incep sa se inmoaie si zeama scade aproape la jumatate. Se dizolva amidonul in 3 linguri de apa apoi se incorporeaza in compozitie, si se amesteca continuu. Dupa doua trei clocote fructele sunt gata.
  2. Cand fructele sunt gata, se iau de pe foc, se adauga visinata, lichiorul si se lasa sa se raceasca complet. Dupa ce s-au racit se strecoara fructele intr-o sita. Cu acest lichid vei insiropa blaturile tortului.
  3. Tot pentru umplutura, bate smantana pentru frisca lichida pana cand obtii o crema pufoasa. Daca consideri ca este necesar, poti adauga si putin intaritor pentru frisca.
  4. Asamblare tort. Pune primul strat de blat pe un platou de servire si insiropeaza-l. Intinde un strat de frisca, peste care asaza uniform un strat de visine si mixul de cirese(rosii si amarui). Urmeaza al doilea strat de blat, insiropeaza-l, orneaza-l cu frisca apoi asaza fructele. Pune si cel de-al treilea strat de blat si insiropeaza-l.
  • Pentru finisarea tortului, abordarea clasica este sa fie imbracat in frisca si decorat cu cirese sau visine si fulgi de ciocolata neagra, razuita, cam asa cum se vede in imaginea de mai jos.

Recomand sa fie lasat macar 3 ore la frigider inainte de a fi servit.

Acest Tort Padurea Neagra s-a dovedit un desert cum nu se poate mai deosebit pentru zilele speciale. Sper din suflet sa va placa reteta mea de tort Padurea Neagra si s-o incercati de sarbatorile care urmeaza.

Incercati si reteta noastra de Pizza delicioasa la tigaie