Ingrediente:
300 g faina
100 g crema de branza
150 g unt
1 galbenus de ou
1 lingurita sare
Pentru uns:
1 albus de ou
Pentru decor:
Cascaval ras, seminte de chimen sau susan, dupa gust
Mod de preparare:
Prepararea aluatului:
Puneti toate ingredientele pentru aluat (faina, crema de branza, untul, galbenusul de ou si sarea) intr-un bol si framantati pana cand obtineti un aluat omogen.
Pregatirea pentru coacere:
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Intindeti aluatul pe o hartie de copt, intr-o foaie subtire. Ungeti suprafata cu albusul de ou batut usor. Presarati deasupra cascaval ras, seminte de susan sau chimen, in functie de preferinte.
Transferati foaia intr-o tava de copt si taiati aluatul in batoane de dimensiunea dorita, folosind un cutit ascutit sau un taietor de pizza.
Coacerea:
Introduceti tava in cuptorul preincalzit si coaceti batoanele timp de aproximativ 20 de minute, pana devin aurii. Timpul de coacere poate varia in functie de puterea cuptorului.