Aceasta prajitura simpla si delicioasa, cu un aluat pufos si visine suculente, se prepara rapid si este perfecta pentru orice ocazie. Cu un strat de cacao si un contrast delicios intre dulce si acrisor, acest desert va deveni rapid unul dintre preferatele familiei tale!
Ingrediente (pentru o tava de 40 x 30 cm):
180 g unt la temperatura camerei
220 g zahar
250 g lapte
4 oua
420 g faina alba
16 g praf de copt
15 g cacao
350 g visine fara samburi
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, bate untul cu zaharul pana obtii o compozitie cremoasa. Adauga ouale treptat, amestecand continuu.
Incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele, pana obtii un aluat omogen.
Toarna jumatate din compozitie uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Amesteca cealalta jumatate de aluat cu pudra de cacao si intinde-o peste stratul alb.
Presara visinele uniform deasupra.
Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 35 de minute.
Las-o sa se raceasca, apoi pudreaz-o cu zahar si serveste cu placere!
Pofta buna! 🍒