Aceasta prajitura este o combinatie perfecta intre textura pufoasa, aroma intensa de cacao si dulceata merelor coapte. Bogata in fructe si nuci, este ideala alaturi de un ceai fierbinte, o cafea sau o cana de cacao. Simpla si rapida de pregatit, dar cu un gust de neuitat!

Ingrediente:
800 g mere (curatate de coaja si samburi)
Zeama de la ½ lamaie
150 g nuci, tocate grosier
200 g faina
2 lingurite praf de copt
3 linguri cacao
1 lingurita scortisoara
200 g unt (la temperatura camerei)
180 g zahar fin
4 oua
1 lingurita extract de vanilie sau zahar vanilat
Zahar pudra
Mod de preparare
Spala merele, curata-le de coaja si taie-le in cuburi mari.
Amesteca-le cu zeama de lamaie si lasa-le deoparte.
Cerne faina impreuna cu praful de copt, cacaua si scortisoara.
Intr-un bol, bate untul cu zaharul pana obtii o compozitie cremoasa si aerata.
Adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
Incorporeaza vanilia, apoi adauga ingredientele uscate si amesteca usor cu o spatula.
La final, incorporeaza bucatile de mere si nucile tocate.
Pregateste o tava (20×30 cm), tapetata cu hartie de copt.
Toarna aluatul in tava si niveleaza-l.
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 50-60 de minute, pana trece testul scobitorii.
Daca se rumeneste prea repede, acopera cu folie de aluminiu.
Lasa prajitura sa se raceasca, apoi presara zahar pudra deasupra.
Un desert simplu, dar incredibil de gustos! Pofta buna! 😊