Desertul perfect. Tort de bezea cu nuca si ciocolata

Tort cu blaturi din bezea cu nuca si crema de ciocolata

Tort de bezea cu nuca si ciocolata

Descopera secretul desertului perfect cu nuci pralinate printr-o reteta simpla si delicioasa! Procesul de preparare este esential pentru a obtine o textura suculenta si o aroma bogata. Mai jos gasesti ingredientele si metoda de preparare:

Blaturi:
10 albusuri
240 g zahar pudra
2 linguri amidon de porumb
400 g bucatele nuci, prajite si racite

Crema:
10 galbenusuri
160 g zahar pudra
100 ml lapte
200 g unt
1 lingura pudra de cacao

Decor:
40-50 g ciocolata

Metoda de preparare

-Incepe prin separarea albusurilor de galbenusuri. Mixeaza atent albusurile cu zahar pudra pentru a crea o spuma ferma. Apoi adauga cu grija amidonul si bucatile de nuca pentru o consistenta perfect echilibrata.
Compozitia se coace pana trece testul scobitorii, se lasa la racit si se taie in trei straturi egale.

-Pentru umplutura cremoasa, galbenusurile sunt atent amestecate cu zaharul pentru a crea o consistenta perfect uniforma. Laptele este adaugat treptat si amestecul este incalzit pana devine dens, apoi racit pentru a asigura o crema catifelata si bogata in arome. Dupa racire, se incorporeaza untul moale si pudra de cacao pentru a crea o crema catifelata si plina de arome.

-Monteaza desertul prin umplerea blaturilor cu aceasta crema decadenta si adauga o nota crocanta prin presararea delicata a firimiturilor de bezea peste stratul superior. Finalizeaza cu o decorare atragatoare de ciocolata rasa, accentuand astfel gustul si aspectul irezistibil al desertului.

Aceasta reteta imbina texturi bogate si arome autentice pentru a-ti oferi o experienta culinara de neuitat. Perfecta pentru a te rasfata sau a impresiona la orice ocazie speciala, acest desert cu nuci pralinate va delecta cu siguranta simturile tale.