Desertul perfect. Tort de bezea cu nuca si ciocolata

Tort cu blaturi din bezea cu nuca si crema de ciocolata

Descopera secretul desertului perfect cu nuci pralinate printr-o reteta simpla si delicioasa! Procesul de preparare este esential pentru a obtine o textura suculenta si o aroma bogata. Mai jos gasesti ingredientele si metoda de preparare:

Blaturi:
10 albusuri
240 g zahar pudra
2 linguri amidon de porumb
400 g bucatele nuci, prajite si racite

Crema:
10 galbenusuri
160 g zahar pudra
100 ml lapte
200 g unt
1 lingura pudra de cacao

Decor:
40-50 g ciocolata

Metoda de preparare

-Incepe prin separarea albusurilor de galbenusuri. Mixeaza atent albusurile cu zahar pudra pentru a crea o spuma ferma. Apoi adauga cu grija amidonul si bucatile de nuca pentru o consistenta perfect echilibrata.
Compozitia se coace pana trece testul scobitorii, se lasa la racit si se taie in trei straturi egale.

-Pentru umplutura cremoasa, galbenusurile sunt atent amestecate cu zaharul pentru a crea o consistenta perfect uniforma. Laptele este adaugat treptat si amestecul este incalzit pana devine dens, apoi racit pentru a asigura o crema catifelata si bogata in arome. Dupa racire, se incorporeaza untul moale si pudra de cacao pentru a crea o crema catifelata si plina de arome.

-Monteaza desertul prin umplerea blaturilor cu aceasta crema decadenta si adauga o nota crocanta prin presararea delicata a firimiturilor de bezea peste stratul superior. Finalizeaza cu o decorare atragatoare de ciocolata rasa, accentuand astfel gustul si aspectul irezistibil al desertului.

Aceasta reteta imbina texturi bogate si arome autentice pentru a-ti oferi o experienta culinara de neuitat. Perfecta pentru a te rasfata sau a impresiona la orice ocazie speciala, acest desert cu nuci pralinate va delecta cu siguranta simturile tale.