Tort pentru Revelion

Ingrediente:
-220 grame albusuri de ou
-200 grame zahar
-200 grame faina
-50 grame amidon de porumb
-1 praf de copt
-1 praf de sare
-70 ml lapte integral
-70 ml ulei vegetal
-Coaja rasa de la o lamaie
-4-5 mere
-1 lingura zahar granulat
-1 lingurita scortisoara macinata
-30 grame fulgi de migdale

Metoda de preparare:

Pasul 1: Bateti albusurile impreuna cu un praf de sare si cu zaharul pana cand obtineti o spuma stralucitoare.

Pasul 2: Adaugati laptele, uleiul si coaja de lamaie in amestec, miscand cu grija la o viteza redusa. Incorporati faina amestecata cu praful de copt si amidonul in trei etape peste compozitia de albusuri, amestecand cu blandete folosind o spatula, de jos in sus, pana cand toate ingredientele sunt bine omogenizate.

Pasul 3: Turnati aluatul intr-o tava cu diametrul de 26 de centimetri, prevazuta cu hartie de copt.

Pasul 4: Curatati merele, taiati-le in sferturi si felii, apoi asezati-le delicat in aluatul din tava pana ajung la partea de jos. Presarati scortisoara, zahar granulat si fulgii de migdale deasupra si introduceti tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade Celsius pentru aproximativ 50 de minute sau pana cand treceti testul scobitorii.