Daca ai pofta de un desert pufos si delicios, dar nu vrei sa petreci mult timp in bucatarie, aceasta prajitura este alegerea perfecta! Cu o textura aerata si un gust delicat, se prepara rapid si cu ingrediente simple pe care sigur le ai deja in casa.
Ingrediente necesare:
4 oua
Un praf de sare
8 g zahar vanilat
100 g zahar
3 linguri ulei
100 g faina
50 g amidon
8 g praf de copt
Gem pentru uns (de preferat gem de caise)
Nuca de cocos pentru decor
Mod de preparare:
Sparge ouale intr-un bol incapator, adauga praful de sare si mixeaza-le la viteza mare pana devin spumoase.
Adauga treptat zaharul si zaharul vanilat, continuand sa mixezi pana cand compozitia devine deschisa la culoare si aerata.
Toarna uleiul peste compozitia de oua si amesteca usor cu o spatula.
Cerne faina impreuna cu amidonul si praful de copt, apoi incorporeaza-le treptat, amestecand cu miscari delicate de jos in sus pentru a mentine textura aerata.
Tapeteaza o tava cu hartie de copt si toarna compozitia in ea, niveland usor suprafata.
Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 10-12 minute, pana cand devine usor aurie si trece testul cu scobitoarea.
Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca usor.
Unge suprafata cu un strat subtire de gem de caise, apoi presara nuca de cocos din abundenta pentru un plus de aroma si un aspect elegant.
Aceasta prajitura este perfecta pentru momentele cand ai nevoie de ceva dulce rapid, fara efort. Pufoasa, aromata si incredibil de simplu de facut, va deveni rapid una dintre retetele tale preferate!