Prajitura “Inghetata falsa”. Simpla si delicioasa.

Prajitura “Inghetata falsa” este un desert delicios, cu o aroma intensa de ciocolata si vanilie. Combinatia dintre blatul pufos cu gust de cacao si crema fina de vanilie confera acestei prajituri un gust imbietor si racoritor, asemanator cu inghetata clasica.

Iata reteta pentru prajitura Inghetata falsa:

Ingrediente pentru blat:

-4 oua
-4 linguri zahar vanilat
-4 linguri apa
-6 linguri faina
-2 linguri cacao
-1 pliculet praf de copt
-1 fiola mica esenta de rom
-Un praf de sare

Ingrediente pentru crema:

-250 ml lapte
-1 plic budinca vanilie
-50 g zahar vanilat
-4 galbenusuri
-250 g unt nesarat cu 82% grasime
-1 fiola mica esenta de vanilie
-50 g zahar pudra

Ingrediente pentru decor:

-250 g frisca batuta
-50 g ciocolata

Mod de preparare:

Incepe prin pregatirea blatului.

1.Separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma, impreuna praful de sare. Treptat, se amesteca zaharul vanilat, mixand continuu, pana cand compozitia devine ca o bezea.

2.Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare.

3.Se adauga apa si esenta de rom si se mixeaza pana la omogenizare.

4.Faina se amesteca cu cacaoa si cu praful de copt si se adauga treptat peste compozitia de oua. Se amesteca usor, cu ajutorul unei spatule. pana se incorporeaza toate ingredientele. Ai grija sa nu amesteci prea mult pentru a nu pierde aerul din compozitie.

5.Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, de aproximativ 25×35 cm, si niveleaza-o cu ajutorul unei spatule. Da la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 25-30 de minute sau pana cand blatul este copt si trece testul scobitorii.

Intre timp, pregateste crema.

6.Intr-un vas, amesteca laptele cu praful de budinca de vanilie, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Pune vasul pe foc si fierbe compozitia pana se ingroasa, amestecand incontinuu.

7.Se ia laptele de pe foc si se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecand foarte bine dupa fiecare adaugare.

8.Mixeaza untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, cu zaharul vanilat pana la omogenizare.

9.Incorporeaza treptat budinca racita in compozitia de unt si amesteca bine pana obtii o crema fina si omogena.

10.Crema de budinca se toarna peste blat. Peste stratul de crema se intinde uniform frisca batuta si se rade deasupra ciocolata.

Sfaturi:

  • Asamblati prajitura in tava in care ati copt blatul initial, astfel staturile vor fi mai uniforme si prajitura se va aseza foarte bine, fiind apoi usor de taiat;
  • Lasati prajitura la frigider cel putin 8 ore inainte de a o portiona. Blatul este destul de uscat, insa dupa ce sta la frigider impreuna cu crema de vanilie, devine incredibil de moale, exact ca si cum ar fi fost insiropat;
  • Taiati prajitura cu un cutit foarte bine ascutit, pe care il treceti pe sub jet de apa fierbinte inainte de a taia prajitura.

Sigur v-ar placea si reteta noastra delicioasa de Negresa cu nuca, cafea si ciocolata