Chiftelute cu usturoi si bere: nu am mancat nimic mai bun

Ingrediente:
-500 g carne tocata (o combinatie de carne de porc si vita)
-4 felii de paine prajita
-100 ml lapte
-2 oua
-50 g faina
-50 g pesmet
-1 catel de usturoi
-2 crengute de patrunjel
-Sare si piper, dupa gust

Pentru sos:
-3 cepe mai mici
-1 cutie de bere
-Ulei

Metoda de preparare:

Incepeti prin a sfarama feliile de paine intr-un bol si turnati laptele peste ele, asigurandu-va ca se inmoaie corespunzator. Intr-un alt recipient, plasati carnea tocata si adaugati ouale, sare, piper dupa gust si patrunjel tocat fin, amestecand cu grija pana cand compozitia devine omogena. Stoarceti excesul de lapte din paine si incorporati faramitele in amestecul de carne, adaugand apoi pesmet si amestecand din nou. Puneti faina intr-un vas separat.

Modelati bile din aceasta compozitie si rulati-le prin faina. Incalziti ulei intr-o tigaie si prajiti chiftelele pe toate partile pana devin aurii si gatite in interior. Dupa ce sunt gata, asezati-le pe un prosop de hartie absorbanta pentru a elimina excesul de grasime.

Tocati ceapa marunt si caliti-o in uleiul incins. Adaugati cutia de bere peste ceapa si lasati sosul sa clocoteasca. Plasati chiftelele in sosul de bere cu ceapa si lasati-le sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute, pana cand aromele se imbina armonios si chiftelele sunt bine gatite.

Spor la gatit si pofta buna!