Rugaciunea care indeplineste dorinte. Trebuie rostita in fiecare zi de joi

Credinta autentica se manifesta atunci cand rugaciunile noastre sunt ascultate si implinite. Sfanta Rita din Cascia, desi venerata in traditia catolica, devine un model pentru toti cei ce cred in puterea rugaciunii. Sfanta Rita a purtat, in mod miraculos, ranile lui Iisus si a devenit sursa de inspiratie pentru crestinii din intreaga lume. Minunile atribuite Sfintei Rita, chiar si dupa trecerea ei in nefiinta, au calatorit dincolo de granitele spatiu-timp. Ea este recunoscuta ca Sfanta care indeplineste dorintele bune, iar rugaciunea in cinstea ei se practica timp de 9 zile consecutiv, incepand intr-o zi de joi.

“O, sfanta aparatoare a celor aflati la mare nevoie, tu, care stralucesti precum steaua sperantei in bezna intunericului, binecuvantata Sfanta Rita, oglinda vie a harului lui Dumnezeu, exemplu de rabdare si tarie, model al tuturor etapelor vietii! Alatur vointa mea celei a lui Dumnezeu, gratie Mantuitorului Iisus Hristos, care a indurat purtarea coroanei de spini si caruia tu i-ai fost alaturi zi de zi. Mijloceste tu, cu harurile si virtutile tale, ruga mea catre Sfanta Fecioara Maria, ca sa imi asculte durerea intru slava lui Dumnezeu si sfintirea mea.

Indruma-ma si arata-mi calea cea buna, o, sfanta protectoare si sustinatoare a celor aflati la necaz, sa pot obtine iertarea pacatelor, perseverenta, puterea de a pasi cu curaj, bunatate si rabdare pe calea vietii. [Acum se spune dorinta.] Sfanta Rita, avocata imposibilului, roaga-te pentru noi! Sfanta Rita, avocata celor neajutorati, roaga-te pentru noi! Ajuta-ma, Sfanta Rita! Roaga-te pentru mine, ca prin tine sa-mi creasca iubirea pentru Hristos si pentru crucea Sa.”