
Daca iti plac prajiturile usoare, cremoase si cu un gust surprinzator, „Raza de Soare” iti va cuceri cu siguranta familia si musafirii! Aceasta prajitura combina un blat pufos de cacao cu o crema fina, imbogatita cu seminte de floarea-soarelui prajite si o nota dulce de caramel. Perfecta pentru ocazii speciale, dar si pentru un rasfat de weekend!
Ingrediente
Pentru blat (biscuit):
120 g faina alba
5 oua
150 g zahar
30 g cacao
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
Pentru crema:
500 ml frisca lichida (30% grasime)
150 g seminte de floarea-soarelui decojite
3 linguri crema de caramel (tip „dulce de leche”)
2 linguri zahar pudra
1 lingura cu varf gelatina + 3 linguri apa fierbinte
In plus:
1 tableta ciocolata cu lapte (100 g)
4 linguri gem de coacaze
Mod de preparare
- Prepararea blatului:
Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
Adauga treptat zaharul, mixand pana obtii o bezea ferma si lucioasa.
Reduce viteza mixerului si incorporeaza galbenusurile.
Amesteca faina cu praful de copt si cacao, apoi cerne-le peste crema de oua.
Incorporeaza usor cu o spatula, prin miscari de sus in jos.
Toarna compozitia intr-o tava de 24 × 24 cm tapetata cu hartie de copt.
Coace 20 de minute la 180°C, pana trece testul cu scobitoarea.
Lasa blatul sa se raceasca, apoi taie-l in doua foi. - Prepararea cremei:
Prajeste semintele de floarea-soarelui intr-o tigaie uscata pana devin aurii si aromate. Lasa-le la racit.
Dizolva gelatina in cele 3 linguri de apa fierbinte si las-o sa se racoreasca.
Bate frisca rece cu zaharul pudra pana devine ferma.
In timp ce mixezi, toarna in fir subtire gelatina.
Separa o treime din crema intr-un bol.
In restul cremei, adauga crema caramel si semintele prajite, amestecand cu o spatula. - Asamblare:
Unge primul blat cu gem de coacaze.
Intinde crema cu seminte de floarea-soarelui.
Acopera cu al doilea blat.
Intinde crema simpla pastrata deoparte peste prajitura.
Rade ciocolata si presara pe deasupra.
Lasa prajitura la frigider cateva ore, pentru a se intari si a se combina aromele.
„Raza de Soare” – o prajitura care aduce lumina pe orice masa!
Textura aerata, crema delicata, seminte crocante si gust intens de ciocolata – combinatia perfecta pentru un desert memorabil. Ideala pentru sarbatori, aniversari sau pur si simplu pentru o zi in care meriti ceva special.


