Prajitura cu cocos si caramel – un desert cremos si delicios

Aceasta prajitura stratificata combina un blat pufos de cacao, crema fina de budinca, biscuiti crocanti si un strat generos de crema de caramel. Este perfecta pentru ocazii speciale si devine mai gustoasa dupa cateva ore la rece.

Ingrediente blat:
6 oua
180 g zahar
160 g faina
1 lingurita praf de copt
30 g cacao
120 ml ulei
Pentru insiropare:
180 ml ceai negru concentrat si racit
Crema:
2 plicuri budinca de vanilie (fara zahar)
2 linguri rase amidon de porumb
850 ml lapte
180 g zahar
300 g unt (la temperatura camerei)
100 g fulgi de cocos
Straturi suplimentare:
400 g biscuiti simpli
1 conserva (aprox. 400 g) crema de caramel
Decor:
500 ml smantana pentru frisca (36% grasime)
2 linguri zahar pudra
1 plic intaritor pentru frisca
50 g fulgi de cocos

Mod de preparare:
Prepararea blatului:
Bate ouale cu zaharul pana obtii o spuma aerata.
Adauga uleiul si amesteca usor.
Cerne faina, cacaoa si praful de copt si incorporeaza-le in amestec.
Toarna compozitia intr-o tava (21 x 26 cm) tapetata cu hartie de copt.
Coace la 180°C timp de aproximativ 25 de minute.
Dupa racire, taie blatul pe orizontala in doua parti egale.
Prepararea cremei:
Pune 500 ml lapte la fiert cu zaharul.
Dizolva praful de budinca si amidonul in restul de lapte si toarna in laptele fierbinte.
Fierbe pana se ingroasa, amestecand constant, apoi lasa la racit, acoperind suprafata budincii cu folie alimentara.
Bate untul moale, apoi incorporeaza treptat budinca racita.
La final, adauga fulgii de cocos si amesteca bine.
Asamblarea prajiturii:
Asaza primul strat de blat intr-o tava si insiropeaza-l cu ceaiul rece.
Intinde jumatate din crema de budinca.
Adauga un strat de biscuiti.
Intinde crema de caramel peste biscuiti.
Adauga inca un strat de biscuiti si intinde restul de crema de budinca.
Acopera cu al doilea blat si insiropeaza-l.
Prepararea cremei pentru decor:
Bate smantana pentru frisca cu zaharul pudra si intaritorul pana devine ferma.
Intinde uniform frisca peste prajitura si creeaza un model cu spatula sau furculita.
Presara fulgii de cocos deasupra.
Finalizare:
Pune prajitura la frigider pentru cel putin 6 ore, ideal peste noapte.

Aceasta prajitura cu cocos si caramel este absolut irezistibila! Pofta buna! 🍰