
Ingrediente
- Pentru crema de budinca:
625 ml lapte
80 g pudra de budinca vanilie
4 linguri zahar (aprox. 60 g)
330 g margarina
25 bomboane cu alune si ciocolata (eu am folosit tura aceasta de la Roshen) - Pentru crema de cacao:
660 ml smantana pentru frisca (30%)
1 plic intaritor de frisca
2 linguri cacao (aprox. 20 g)
2 linguri gelatina (aprox. 20 g), hidratata - Pentru asamblare:
250 g biscuiti cu cacao
4 linguri crema de caramel (dulce de leche)
280 g gem de coacaze
10 bomboane cu alune si ciocolata (razuite)
120 ml lapte (pentru inmuierea biscuitilor)
Mod de preparare
- Strat de biscuiti si caramel
Inmoaie biscuitii in laptele rece, doar cateva secunde, si asaza-i pe fundul unei tavi.
Unge uniform cu crema de caramel (dulce de leche). - Prepararea cremei de budinca
Pune 500 ml lapte la fiert.
In cei 125 ml lapte ramasi dizolva pudra de budinca si zaharul.
Toarna amestecul peste laptele fierbinte, amestecand continuu pana se ingroasa bine.
Lasa budinca sa se raceasca complet.
Bate margarina pana devine pufoasa, apoi adauga treptat budinca rece.
Toaca fin cele 25 de bomboane si incorporeaza-le in crema.
Intinde crema peste stratul de caramel si acopera cu un nou strat de biscuiti inmuiati in lapte. - Strat de gem
Unge biscuitii cu gemul de coacaze, intr-un strat uniform. - Prepararea cremei de cacao
Bate smantana rece impreuna cu intaritorul de frisca.
Hidrateaza gelatina in 2–3 linguri de apa, apoi incalzeste-o usor pana se dizolva.
Adauga gelatina in frisca, apoi incorporeaza cacao cernuta.
Intinde crema de cacao peste stratul cu gem. - Finisare
Razuieste cele 10 bomboane si presara-le deasupra prajiturii.
Da prajitura la frigider pentru minimum 2 ore, ideal 4, ca sa se aseze frumos straturile.
Rezultat
Un desert bogat, stratificat, cu texturi superbe — cremos, usor crocant, usor acrisor de la gem si plin de aroma de ciocolata si alune. O prajitura fara coacere care se face repede si dispare si mai repede!


