Ce alimente trebuie sa eviti daca ai celulita

Zaharul si alimentele dulci sunt pline de asa-numitele calorii goale, care nu numai ca contribuie la aparitia celulitei si a excesului de greutate, dar reprezinta si un factor de risc pentru aparitia diabetului de tip 2.

Bauturi racoritoare, bauturi carbogazoase, sucuri artificiale indulcite.

Bauturile racoritoare sunt, de asemenea, in capul listei de evitat din cauza combinatiei de cofeina, zahar, bauturi carbogazoase, indulcitori artificiali si alte ingrediente daunatoare.

Alimentele de tip fast-food, alimentele prajite si cele procesate sunt bogate in grasimi si, in multe cazuri, de proasta calitate. Atunci cand grasimile sunt incalzite la o temperatura prea ridicata, ele genereaza substante toxice pe care organismul nostru tinde sa le acumuleze in zone indepartate de organele vitale pentru a evita riscurile. Acelasi lucru este valabil si pentru alimentele facute cu faina alba rafinata, care provoaca acumularea de toxine care se pot transforma si ele in celulita.

De aceea, va recomandam sa consumati zilnic cantitati echilibrate de cereale integrale, fructe, legume si proteine. In afara de toxine, un alt factor care favorizeaza celulita este retentia de lichide, motiv pentru care este atat de important sa evitam sarea de masa, deoarece este o sare rafinata care contine doar clorura de sodiu, ceea ce provoaca retentie de lichide si circulatie deficitara.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (@WHO_en) recomanda sa nu se consume mai mult de 1,5 grame de sare pe zi. Pentru a face acest lucru, putem folosi ierburi aromatice pentru a ne condimenta mancarurile si, de asemenea, este indicat sa reducem consumul de gustari sarate, cum ar fi chipsurile de cartofi.

In ceea ce priveste alcoolul, acesta nu cauzeaza direct celulita, dar provoaca o constrictie a vaselor de sange din piele, ceea ce agraveaza situatia. In plus, contine calorii goale, care ingrasa si nu furnizeaza nutrienti, favorizeaza retentia de lichide si o crestere a depozitelor de grasime pe coapse, brate si abdomen. De asemenea, este indicat sa va luati adio de la cofeina, deoarece cafeaua provoaca umflaturi si are proprietati vasoconstrictoare care ingreuneaza circulatia. La nivel extern, insa, cafeaua poate ajuta la eliminarea celulitei daca este folosita ca agent exfoliant pentru a masa zona.