Turte pufoase la tigaie

Turtele pufoase la tigaie sunt o delicioasa alternativa la painea obisnuita si pot fi pregatite rapid si usor. Aceste turte au o crusta crocanta si un miez moale si pufos. Pot fi servite ca atare sau alaturi de diverse preparate si sosuri. Iata cum poti pregati turte pufoase la tigaie folosind urmatoarele ingrediente:

Ingredientele pentru turte pufoase:
-1kg de faina alba sau integrala
-un praf de sare
-40g drojdie proaspata
-seminte de chimen (optional)
-3 linguri ulei de floarea soarelui/masline + 50 ml ulei pentru prajit
-350 ml apa calduta

Reteta pentru turte pufoase la tigaie:

  1. Incepe prin pregatirea aluatului. Intr-un bol mare, amesteca faina si sarea. Poti adauga si seminte de chimen daca doresti sa le incluzi in turte, pentru a conferi un gust aromat.
  2. Intr-un alt bol mic, dizolva drojdia in apa calduta si lasa-o sa se activeze timp de aproximativ 10 minute, pana cand se formeaza o spuma deasupra.
  3. Adauga drojdia activata in amestecul de faina. Amesteca bine pentru a combina ingredientele.
  4. Adauga treptat uleiul si amesteca continuu pana cand compozitia devine un aluat omogen si usor de modelat.
  5. Pune aluatul pe o suprafata usor presarata cu faina si framanta-l timp de aproximativ 5-10 minute sau pana cand devine elastic si neted. In cazul in care aluatul este prea moale, mai adauga putina faina sau daca iese prea tare, putina apa calduta.
  6. Imparte aluatul in bucati egale si modeleaza-le in bile. Acopera-le cu un prosop curat si lasa-le sa dospeasca timp de aproximativ 30-45 de minute sau pana cand isi dubleaza volumul.
  7. Incinge o tigaie antiaderenta pe foc mediu si adauga putin ulei pentru prajit.
  8. Intinde cu sucitorul fiecare bila de aluat intr-o forma rotunda si subtire, avand grija sa nu o intinzi prea mult.
  9. Pune turtele in tigaie incinsa si prajeste-le timp de aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte sau pana cand se rumenesc frumos. Repeta procesul pentru fiecare bucata de aluat, pana cand termini toate turtele.
  10. Scoate turtele pe un prosop de hartie pentru a absoarbe excesul de ulei.

Aceasta reteta de turte pufoase la tigaie este delicioasa si usor de preparat. Poti savura aceste turte alaturi de familie sau prieteni la micul dejun, pranz sau cina. Sunt delicioase atat calde, cat si reci. Sunt minunate sa le servesti cu niste pate de post, hummus, fasole batuta, sau o ciorba, salata, etc. In varianta dulce, cu niste magiun, dulceata ori gemul preferat.

Va dorim pofta buna si spor la gatit!

Sper ca ti-am facut pofta cu aceste turte pufoase si ca le vei testa in curand!

Poate va interesaza si: RETETA pentru Prajitura DOBOS – un deliciu