Tort de lapte cremos – desertul pufos care se topeste in gura

Un desert simplu, delicat si extrem de fin, care imbina textura catifelata cu aroma intensa de vanilie. Tortul de lapte cremos se prepara usor si se serveste perfect atat cald, cat si rece – ideal pentru zilele in care vrei ceva dulce, dar nu complicat.

Ingrediente:
4 oua mari
1 litru de lapte integral
90 g faina alba
200 g zahar tos
30 g unt topit
1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si unge usor o tava cu unt.
Intr-un bol mare, bate ouale pana devin spumoase.
Adauga zaharul si esenta de vanilie, amestecand pana la omogenizare.
Cerne faina si incorporeaz-o treptat, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase.
Toarna treptat laptele, amestecand usor pana obtii o compozitie fina.
Adauga untul topit si amesteca bine.
Toarna compozitia in tava pregatita si coace timp de 45–55 de minute, pana cand prajitura capata o crusta aurie si mijlocul este inchegat.
Lasa sa se raceasca, apoi taie felii si serveste fie cald, fie rece.