
Ingrediente
Pentru aluat:
400 g faina
250 g margarina moale
4 galbenusuri de ou
20 g drojdie proaspata
50 ml lapte caldut
1 lingurita zahar
Pentru umplutura:
4 albusuri de ou
100 g fulgi de cocos
300 g zahar
Mod de preparare
Intr-un bol mic, amesteca laptele caldut cu zaharul si adauga drojdia faramitata. Lasa cateva minute pana cand se activeaza.
Intr-un castron mare, pune faina, margarina moale si galbenusurile. Adauga maiaua cu drojdie si framanta pana obtii un aluat omogen. Acopera-l si lasa-l la rece, cat timp pregatesti umplutura.
Bate albusurile pe baie de aburi, adaugand treptat zaharul, pana obtii o bezea ferma si lucioasa. Incorporeaza fulgii de cocos.
Imparte aluatul in patru bucati si intinde fiecare in forma de dreptunghi. Unge cu crema de bezea si cocos, apoi ruleaza strans. Taie felii groase de 1-1,5 cm.
Asaza rulourile pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele.
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de aproximativ 15 minute, avand grija sa nu se arda.
Rezultatul? Niste rulouri aurii, pufoase si irezistibil de aromate, perfecte langa o cafea sau un ceai cald. ☕