Rugaciuni de miercuri, pentru multumire si putere

  1. „Tata Ceresc, Iti multumim pentru aceasta zi de miercuri pe care ne-ai daruit-o. Te rugam sa ne calauzesti si sa ne insotesti pe tot parcursul acestei zile. Da-ne putere si intelepciune sa infruntam provocarile si sa facem fata responsabilitatilor noastre cu incredere.

In aceasta zi de miercuri, ne incredintam in mainile Tale si ne rugam sa ne porti pasii pe cararile dreptatii si ale iubirii. Ajuta-ne sa fim plini de compasiune si sa fim o binecuvantare pentru cei din jurul nostru.

Te rugam sa ne luminezi mintile cu intelepciunea Ta si sa ne ajuti sa luam decizii intelepte in toate aspectele vietii noastre. Ne incredem in tine ca ne vei ghida si ne vei oferi tot ceea ce avem nevoie.

Te rugam sa-i binecuvantezi pe cei dragi noua si sa veghezi asupra familiilor noastre si a prietenilor nostri. Ne incredem in providenta Ta si ne incredintam vietile noastre in mainile Tale cu deplina incredere.

Iti multumim pentru toate binecuvantarile pe care ni le-ai daruit si pentru prezenta Ta constanta in viata noastra. Iti inchinam aceasta zi si iti aducem slava si lauda. Amin.”

  1. Doamne Atotputernice si Atotindurate, imi aduc aminte ca Te-ai nascut Om din Sfanta Fecioara in pestera si ai fost vandut cu treizeci de arginti de ucenicul cel viclean, ca sa ne rascumperi pe noi, pacatosii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, indura-Te de mine, pacatosul!

Primeste, Doamne, aceasta mica rugaciune a mea si umilita a mea vointa, ca ma intristez pentru ca Te-am intristat si ma amarasc pentru ca Te-am suparat fara de numar. La Tine, Preabunule Mantuitor, am toata nadejdea si cred ca Tu, Care din iubire de oameni ai primit sa fii vandut pentru noi, Te vei indura si de mine acum, ca sa ma mantuiesti de chinurile cele de veci si sa ma invrednicesti Imparatiei Tale.

Nu Te departa de la mine, Doamne, si ajuta-mi ca in toate sa fac voia Ta si sa nu Te mai rastignesc in toate zilele cu faptele mele cele pacatoase, nici sa Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum faceau iudeii cei necredinciosi in timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea pacatoasa sa-Ti spal picioarele, cu lacrimile ochilor mei, ca sa ma invrednicesc a auzi si eu din Gura Ta cea dulce: Iertate sa-ti fie pacatele. Amin.