Prajitura „Tim Tam” – desertul care imbina trei straturi de ciocolata intr-o singura felie irezistibila

Cine iubeste ciocolata nu are cum sa reziste acestei prajituri spectaculoase! Blatul pufos, crema fina si glazura bogata se completeaza perfect, oferind o experienta dulce de neuitat. Este exact genul de desert care dispare rapid de pe masa, asa ca pregatiti-va sa-l faceti din nou!

Ingrediente
Blat de ciocolata (tava 23×23 cm)
2 oua mari
55 g zahar pudra
35 g amidon de porumb sau cartofi
15 g cacao
15 g faina alba
½ lingurita praf de copt
¼ lingurita bicarbonat de sodiu
25 g unt
Crema de ciocolata
100 g unt moale
100 g ciocolata neagra
180 g zahar pudra
15 ml lapte
1 lingura esenta de vanilie
Glazura
150 ml smantana pentru frisca (30%)
100 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare
Blatul
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Topeste untul si lasa-l sa se raceasca putin.
Bate ouale cu zaharul pudra timp de 5–6 minute, pana devin deschise la culoare si spumoase.
Cerne faina, amidonul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul, apoi incorporeaza-le usor in amestecul de oua.
Adauga untul topit si amesteca delicat.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace timp de 10–12 minute, pana cand blatul devine elastic la atingere.
Lasa sa se raceasca complet, apoi taie in doua foi egale.
Crema
Bate untul moale pana devine pufos.
Adauga treptat zaharul pudra si continua sa bati.
Incorporeaza ciocolata topita pe baie de aburi, laptele si vanilia.
Intinde crema peste primul blat, apoi acopera cu al doilea.
Glazura
Incalzeste smantana intr-un vas pana ajunge aproape de punctul de fierbere.
Adauga ciocolata maruntita si las-o 10 minute sa se topeasca.
Amesteca pana obtii o glazura fina si las-o sa se raceasca la temperatura camerei.
Toarna peste prajitura, acoperind uniform si partile laterale.
Lasa la frigider cateva ore, pana cand glazura se intareste.
Se serveste la temperatura camerei, pentru ca aromele si textura sa fie perfecte.