
Daca vrei o prajitura usor de facut, dar cu gust deosebit, incearca aceasta combinatie irezistibila de mere, ciocolata si mirodenii. Se prepara rapid, fara tehnici complicate, iar rezultatul este o minune aromata, pufoasa si perfecta langa cafeaua de dimineata sau ca desert de weekend.
Ingrediente:
4 oua mari
260 g zahar pudra
2 linguri cacao
260 g faina
1 plic si jumatate praf de copt (aprox. 15 g)
150 ml ulei
150 ml apa
400 g mere curatate
½ lingurita scortisoara macinata
un varf de cutit cuisoare macinate
coaja rasa de la 1 lamaie
100 g ciocolata (de preferat amaruie sau cu lapte, dupa gust)
zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Prepara merele: Curata merele de coaja si seminte, taie-le cubulete si pune-le intr-o cratita. Adauga scortisoara, cuisoarele si gateste-le la foc mic, amestecand ocazional, pana se inmoaie si lichidul se evapora. Paseaza-le usor pana devin un piure fin, apoi lasa-le sa se raceasca.
Pregateste compozitia:
Separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul pana devin o crema deschisa la culoare.
Adauga apa, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao, apoi ciocolata topita, coaja rasa de lamaie si piureul de mere. Amesteca totul bine cu mixerul, pana devine o compozitie omogena.
Adauga albusurile: Bate albusurile spuma tare si incorporeaza-le usor in compozitie, cu o spatula, prin miscari largi, de jos in sus.
Coacerea:
Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (aprox. 30 x 20 cm) si coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30–35 de minute, pana trece testul scobitorii.
Finalizare:
Lasa prajitura sa se raceasca complet, taie-o cuburi si presara zahar pudra deasupra.
Sfat:
Poti adauga si alte fructe – prune, pere sau caise – pentru o aroma diferita. Daca vrei o textura mai rustica, nu transforma merele in piure, ci lasa-le cubulete moi.


