
Ingrediente:
6 oua
200 g zahar
200 g faina alba
6 linguri ulei de floarea-soarelui (aprox. 90 ml)
1 plic praf de copt (10 g)
1 kg mere
3 linguri cacao neindulcita (aprox. 30 g)
scortisoara dupa gust
4 plicuri zahar vanilat (40 g)
Mod de preparare:
Pregatirea merelor – Curatam merele de coaja, le dam pe razatoare si, daca sunt prea zemoase, le stoarcem usor cu mana pentru a elimina excesul de lichid. Daca sunt mai acre, le putem presara cu putin zahar.
Prepararea aluatului – Batem ouale spuma cu zaharul si zaharul vanilat, pana devin o crema aerata. Adaugam praful de copt si uleiul, continuand sa amestecam. Incorporam treptat faina, amestecand pana obtinem o compozitie omogena.
Asamblarea – Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau cu hartie de copt), intindem uniform merele rase. Deasupra presaram cacao si scortisoara dupa preferinta. Turnam aluatul peste stratul de mere si nivelam.
Coacerea – Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180°C si coacem timp de 30-35 de minute. Verificam cu o scobitoare: daca iese curata, prajitura este gata.
Servirea – Dupa racire, taiem prajitura in patrate si, daca dorim, o pudram cu zahar vanilat sau o servim ca atare, simpla si aromata.