Prajitura regala cu prune, ciocolata si frisca, o combinatie deosebit de gustoasa

Ingrediente:
Blat de cacao:
6 oua
235 g zahar
160 g faina alba
80 g amidon de porumb
20 g cacao neagra
1 budinca de ciocolata (40 g)
2 lingurite praf de copt
un praf mare de sare
Mousse de prune:
1 kg prune (proaspete sau congelate)
2 linguri zahar
un praf de scortisoara
2 plicuri de jeleu de visine (2 × 75 g)
Crema de caramel si ciocolata:
460 g crema de caramel (dulce de leche cu cacao)
200 g unt moale
100 g ciocolata neagra
1 lingura alcool (rom sau coniac – optional)
Crema de frisca:
500 ml smantana pentru frisca (30%)
1 plic jeleu de lamaie (75 g)
1 lingurita gelatina
1 lingura zahar pudra
Sirop (pons):
180 ml apa
sucul de la 1 lamaie
2 linguri zahar
1 lingura dulceata de prune
1–2 linguri alcool (optional)
In plus:
1 pachet dublu biscuiti Petit Beurre cu cacao (aprox. 300 g)
3 patratele de ciocolata pentru decor

Mod de preparare:

  1. Blatul de cacao
    Bate albusurile cu sarea pana devin spuma tare, apoi adauga treptat zaharul. Incorporeaza galbenusurile, unul cate unul. Cerne faina, praful de copt, budinca, amidonul si cacaoa, apoi adauga-le in compozitia de oua, amestecand usor cu o spatula. Toarna aluatul intr-o tava (24×36 cm) tapetata cu hartie de copt si coace 35–40 de minute la 170°C. Dupa racire, taie blatul in doua.
  2. Mousse-ul de prune
    Fierbe prunele cu zahar si scortisoara pana se inmoaie. Adauga jeleurile de visine si amesteca pana se dizolva complet. Paseaza compozitia cu blenderul si las-o sa se raceasca.
  3. Crema de caramel si ciocolat
    Topeste ciocolata la bain-marie. Amestec-o cu crema de caramel cat este inca calda. Separat, bate untul pana devine pufos, apoi adauga treptat amestecul de ciocolata si caramel. La final, adauga alcoolul (optional).
  4. Crema de frisca
    Dizolva jeleul si gelatina in 180 ml apa fierbinte, lasa sa se raceasca. Bate frisca rece cu zaharul pudra, apoi adauga jeleul racit, amestecand usor.
  5. Siropul
    Fierbe apa cu zaharul si dulceata, lasa sa se raceasca, apoi adauga sucul de lamaie si alcoolul.
  6. Asamblarea prajiturii
    Tapeteaza tava cu folie alimentara. Pune primul blat si insiropeaza-l usor. Intinde crema de caramel si ciocolata, apoi asaza un strat de biscuiti, unge-i usor cu sirop si intinde mousse-ul de prune. Pune un nou strat de biscuiti, stropeste-i cu sirop si adauga crema de frisca. Incheie cu al doilea blat, insiropat.
    Unge suprafata cu putina crema de caramel pastrata si presara ciocolata rasa. Lasa prajitura la frigider peste noapte, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.