
⭐ Ingrediente
Pentru aluat:
160 g unt rece
80 g zahar
120 g faina semialba
120 g faina alba
8 g praf de copt
4 galbenusuri
10 g cacao
Pentru crema de branza:
600 g branza de vaci (tip grunjos, semi-gras)
2 oua
80 g zahar
20 g zahar vanilat
20 g amidon de porumb
20 g gris
In plus:
150 g visine din compot (scurse)
10 g cacao
🍰 Mod de preparare
- Pregatirea aluatului
Da untul rece pe razatoare.
Adauga fainurile, praful de copt si zaharul, apoi amesteca bine.
Incorporeaza galbenusurile si framanta pana obtii un aluat omogen.
Imparte aluatul in doua parti egale; intr-una dintre ele adauga cacao si framanta pana se coloreaza uniform.
Pune ambele bucati de aluat in congelator pentru 30 de minute. - Prepararea cremei de branza
Treci branza prin masina de tocat sau paseaz-o bine.
Adauga ouale, zaharul, zaharul vanilat, amidonul si grisul.
Mixeaza cu blenderul vertical pana cand obtii o crema fina si omogena. - Asamblarea prajiturii
Tapeteaza cu hartie o tava de aproximativ 9×28 cm.
Rade in tava jumatate din aluatul alb, apoi jumatate din aluatul cu cacao.
Intinde uniform jumatate din crema de branza.
Presara un strat subtire de cacao.
Adauga visinele si presara inca putin cacao.
Toarna restul cremei de branza.
Rade deasupra restul aluatului in doua culori. - Coacere
Coace 30 de minute la 180°C,
apoi inca 30–40 de minute la 170°C, pana cand prajitura este bine inchegata si rumena la suprafata.
Las-o sa se raceasca complet inainte de taiere – gustul devine perfect dupa cateva ore.


