
Aceasta prajitura cu aluat pufos de cacao, crema de branza dulce si piersici zemoase este o alegere perfecta pentru weekend sau o ocazie speciala. Supranumita si „felia marmorata”, combinatia de texturi si gusturi te va surprinde placut. Urmeaza reteta pas cu pas si pregateste un desert spectaculos, atat la vedere, cat si la gust.
Ingrediente pentru aluat:
180 g faina
150 g zahar
2 linguri cacao
4 oua
1 plic praf de copt
100 ml lapte
100 ml ulei
Ingrediente pentru umplutura de branza:
500 g branza de vaci (proaspata, bine scursa)
5 linguri gris
1 ou
200 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
Coaja rasa de la 1 lamaie
Piersici (proaspete sau din compot), taiate cubulete
Mod de preparare:
Prepararea aluatului:
Separa ouale. Bate galbenusurile cu zaharul pana obtii o compozitie cremoasa. Adauga treptat uleiul si laptele, amestecand continuu. Incorporeaza apoi faina amestecata cu pudra de cacao si praful de copt. La final, adauga albusurile batute spuma tare si amesteca usor, cu miscari de jos in sus.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni aproximative 26 x 36 cm) si niveleaza usor suprafata.
Prepararea umpluturii:
Amesteca branza cu oul, zaharul, zaharul vanilat, grisul si coaja rasa de lamaie. Omogenizeaza bine. Pune umplutura intr-un pos (sau o punga taiata la colt) si formeaza dungi sau puncte uniforme in aluatul de cacao.
In fiecare portie de crema de branza, adauga cate o bucatica de piersica, presand usor.
Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 35–40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Lasa sa se raceasca complet in tava.
Dupa racire, presara zahar pudra deasupra si portioneaza.