Prajitura „Nucissima” cu Crema Fiarta de Branza si Caramel

Ingrediente
Blat de nuca
1 + 1/2 cani albusuri (aprox. 8 albusuri)
1 praf de sare
2 oua intregi
3/4 cana zahar (aprox. 150 g)
250 g nuca macinata
1/2 cana faina (aprox. 70 g)
1 lingurita praf de copt
Crema fiarta de branza cu caramel
1 kg branza de vaci fina, maruntita sau pasata
1/2 cana zahar (aprox. 100 g)
400 g crema caramel (dulce de leche)
200 g unt
3 oua
3 linguri amidon – 30 g
Cacao pentru pudrat

Mod de preparare

  1. Blatul de nuca
    Amesteca nucile macinate cu faina si praful de copt.
    Separa ouale: pune toate albusurile intr-un bol mare.
    Bate albusurile cu un praf de sare pana se formeaza o spuma tare.
    Cand spuma incepe sa fie ferma, adauga treptat zaharul, crescand viteza mixerului.
    Cand zaharul s-a dizolvat complet, adauga pe rand galbenusurile celor doua oua.
    Incorporeaza amestecul de nuci si faina folosind o spatula, cu miscari lente de jos in sus.
    Toarna compozitia intr-o tava 23×33 cm tapetata cu hartie de copt.
    Coace la 170°C timp de 35 minute.
    Lasa blatul sa se raceasca, apoi taie-l in doua foi.
  2. Crema fiarta de branza si caramel
    Bate usor ouale si amesteca-le cu amidonul. Adauga 2–3 linguri de branza pentru a subtia compozitia.
    Intr-o oala mare, pune untul, zaharul si caramelul (kajmak). Incalzeste pana se topesc complet.
    Adauga branza si fierbe la foc mic, amestecand continuu, pana da in clocot.
    Toarna amestecul de oua in fir subtire, amestecand constant.
    Gateste pana crema incepe din nou sa fiarba si se ingroasa.
    Foloseste crema cat este inca fierbinte pentru a umple prajitura.
  3. Asamblare
    Asaza prima foaie de blat de nuca.
    Intinde imediat jumatate din crema fiarta.
    Pune a doua foaie si preseaza usor.
    Intinde restul de crema deasupra.
    Inainte sa se intareasca, poti crea model pe suprafata (optional: apasare usoara cu folie cu bule).
    Dupa racire completa, pudreaza cu cacao.

Rezultat
O prajitura densa, spectaculoasa, cu blat de nuca aerat si un strat gros de crema fiarta caramel-branza, fina si lucioasa – un desert de lux, dar incredibil de usor de facut.