
O prajitura de post spectaculoasa, cu foi pufoase si o crema fina de cacao, perfecta pentru zilele in care vrei un desert rapid, elegant si delicios — DE POST.
Ingrediente
Pentru blaturile de cacao (2 foi)
300 g faina
200 g zahar
40 g cacao
1 plic praf de copt (10 g)
200 ml apa minerala
100 ml ulei
1 lingura otet
1 lingurita esenta de rom
Pentru blatul alb (1 foaie)
200 g faina
120 g zahar
1 plic praf de copt (10 g)
150 ml apa minerala
70 ml ulei
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru crema de cacao (de post)
700 ml lapte vegetal (soia/ovaz/migdale)
70 g cacao
180 g zahar
6 linguri amidon sau 8 linguri faina
100 g margarina vegetala (de post)
1 lingurita esenta de rom
Pentru glazura
150 g ciocolata neagra de post
2 linguri ulei
Pentru decor
Migdale/nuci maruntite (optional)
Mod de preparare
- Prepararea foilor cu cacao
Intr-un bol, amesteca faina, cacaoa, zaharul si praful de copt.
Adauga apa minerala, uleiul, otetul si esenta de rom.
Amesteca usor pana ai un aluat omogen.
Toarna jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace 15–18 minute la 180°C.
Procedeaza la fel pentru a doua foaie de cacao.
Lasa foile sa se raceasca complet. - Prepararea foii albe
Amesteca faina, zaharul si praful de copt.
Adauga apa minerala, uleiul si vanilia.
Omogenizeaza si toarna compozitia in aceeasi tava.
Coace 15–18 minute la 180°C.
Las-o sa se raceasca bine. - Crema de cacao
Pune laptele vegetal la foc si adauga zaharul si cacaoa.
Dizolva amidonul intr-un bol mic cu cateva linguri de lapte rece, apoi toarna peste amestec.
Fierbe la foc mic pana crema se ingroasa bine.
Ia de pe foc, adauga margarina si esenta de rom.
Lasa crema sa se racoreasca, amestecand ocazional pentru a evita formarea crustei. - Asamblare
Asaza prima foaie de cacao.
Intinde un strat generos de crema.
Pune foaia alba si acoper-o cu inca un strat de crema.
Asaza a doua foaie de cacao si preseaza usor.
Lasa prajitura la rece cel putin 2 ore. - Glazura
Topeste ciocolata cu uleiul la bain-marie.
Toarna glazura peste prajitura si niveleaz-o frumos.
Presara nuci sau migdale maruntite.


