Prajitura dubla cu vanilie si ciocolata – un desert care face senzatie

Daca iubesti combinatia clasica de vanilie si ciocolata, acest desert legendar este exact ce cauti. O prajitura spectaculoasa, cu blat pufos si doua creme catifelate, care se completeaza perfect. Simpla de facut, dar cu un rezultat spectaculos, aceasta prajitura promite sa devina vedeta mesei festive sau a intalnirilor de familie.

Ingrediente:
Pentru blat:
4 oua
250 ml lapte
125 ml apa
375 g faina alba
200 g zahar
1 lingurita praf de copt (5 g)
60 g unt moale
Crema de lapte:
400 g lapte condensat indulcit
6 linguri lapte praf (aprox. 45 g)
30 g unt moale
100 ml smantana pentru frisca (30–36% grasime)
Crema de ciocolata:
400 g lapte condensat indulcit
4 linguri pline crema de alune (Nutella sau similar – aprox. 120 g)
2 linguri cacao (20 g)
15 g unt
100 ml smantana pentru frisca
Pentru decor:
crema de alune pentru uns suprafata (aprox. 2-3 linguri)
fulgi de cocos sau nuci tocate (dupa preferinta)

Mod de preparare:
Blatul – Mixam galbenusurile cu zaharul si untul pana devin o crema spumoasa. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, apoi laptele si apa. Separat, batem albusurile spuma tare si le incorporam usor in compozitie. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (aprox. 30×25 cm) si coacem la 170°C timp de 30 minute, pana se rumeneste frumos. Lasam sa se raceasca complet.
Crema de lapte – Intr-un vas, pe foc mic, incalzim laptele condensat, laptele praf, untul si smantana, amestecand continuu pana se ingroasa si devine un crema omogena. Lasam la racit.
Crema de ciocolata – Procedam la fel: pe foc mic amestecam laptele condensat, crema de alune, cacaoa, untul si smantana pana obtinem o compozitie fina. Lasam sa se raceasca.
Asamblarea – Taiem blatul racit in 3 foi egale. Punem prima foaie pe un platou si o ungem cu crema de ciocolata. Asezam a doua foaie si o acoperim cu crema de lapte. Punem ultima foaie deasupra. Ungem totul cu un strat subtire de crema de alune si presaram deasupra nuci tocate sau fulgi de cocos.
Racirea – Dam prajitura la frigider pentru cel putin 2 ore, ideal peste noapte.
Servirea – Taiem cu un cutit bine ascutit, pentru felii drepte si frumoase.