Prajitura de post cu stafide si portocala – desert simplu si aromat, gata in 30 de minute! πŸŠπŸ‡

Daca tii post sau pur si simplu vrei o prajitura usoara si plina de arome, aceasta reteta este exact ce cauti. Se prepara rapid, nu necesita ingrediente complicate, iar combinatia de stafide, citrice si dulceata de caise o transforma intr-un desert fin, perfect pentru orice ocazie.

Ingrediente:
500 g faina
100 g zahar
500 ml apa calduta
50 g stafide
6 linguri dulceata de caise
sucul si coaja rasa de la 1 portocala
Β½ lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
coaja rasa de la 1 lamaie
Β½ lingurita scortisoara

Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180Β°C.
Intr-un bol adanc, amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Adauga stafidele, coaja rasa de lamaie si portocala, scortisoara, sucul de portocala si apa calduta. Omogenizeaza bine cu o lingura de lemn.
Toarna compozitia intr-o tava rotunda (Ø 28 cm) tapetata cu hartie de copt si niveleaza suprafata.
Coace timp de aproximativ 30 de minute, pana trece testul scobitorii.
Dupa ce s-a racit, taie prajitura in doua foi, unge partea de jos cu dulceata de caise si acopera cu cealalta foaie.
La final, presara zahar pudra dupa gust.

πŸ‘‰ Se serveste simpla, cu ceai sau cafea, fiind o alegere minunata pentru cei care tin post, dar si pentru toti iubitorii de deserturi rapide si aromate.