
Ingrediente pentru blat:
3 oua
120 g zahar
1 praf de sare
100 g faina
1 lingurita praf de copt
Tava 18 × 28 cm
Coacere: 180°C, 12–15 minute
Ingrediente pentru stratul de budinca de lamaie:
500 ml lapte
2 oua
1 lamaie mare, organica
1 lingura coaja rasa de lamaie
60 g amidon (gustin)
140 g zahar
1 plic zahar vanilat (aprox. 10 g)
60 ml suc de lamaie
Putin suc de portocala (sau alt suc dupa preferinta) — aprox. 10–15 ml
200 g crema de branza
Mod de preparare
- Blatul
Bate ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand compozitia devine deschisa la culoare si spumoasa.
Incorporeaza treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula.
Toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.
Coace 12–15 minute, la 180°C, pana cand blatul capata o culoare usor aurie.
Lasa-l sa se raceasca complet. - Budinca de lamaie
Incalzeste laptele intr-o cratita.
Intr-un bol separat amesteca ouale, amidonul, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, sucul de lamaie si sucul de portocala.
Toarna treptat amestecul peste laptele cald, amestecand continuu.
Fierbe la foc mediu pana cand budinca se ingroasa.
Las-o sa se racoreasca (trebuie sa fie calda, nu fierbinte). - Crema cu branza
In budinca calda incorporeaza crema de branza.
Amesteca bine pana obtii o crema fina, omogena. - Asamblare
Toarna crema peste blatul complet racit.
Niveleaza cu o spatula.
Lasa prajitura la frigider pentru cel putin 3 ore (ideal peste noapte). - Servire
Taie in patrate sau dreptunghiuri.
Poti decora cu zahar pudra, coaja rasa de lamaie sau fructe de padure.


