Pandispanul cu visine si nuca care iti va parfuma toata casa

Ingrediente:
5 oua
450 g smantana fermentata (20% grasime)
2 linguri (aprox. 30 g) faina de ovaz fin macinata
4 linguri (aprox. 60 g) faina alba
5 linguri (aprox. 100 g) zahar
1 plic praf de copt (10 g)
100 g nuci maruntite grosier
Coaja rasa de la 1 lamaie
Un praf de scortisoara
Un varf de cutit de sare
300 g visine fara samburi

Mod de preparare:
Separa ouale. Bate albusurile cu un praf de sare si cu 2 linguri de zahar pana obtii o spuma tare.
Amesteca galbenusurile cu restul de zahar pana devin cremoase, apoi adauga smantana, faina de ovaz, faina alba, praful de copt, nucile, coaja de lamaie si un praf de scortisoara. Omogenizeaza bine.
Incorporeaza spuma de albusuri in aluat, cu miscari usoare de jos in sus, pentru a ramane pufos.
Pregateste tava. Tapeteaza o tava medie (aprox. 25×35 cm) cu hartie de copt si toarna aluatul.
Adauga visinele. Asaza visinele uniform pe suprafata compozitiei.
Coace la 170°C timp de 50 de minute. Verifica cu testul scobitorii: daca iese curata, prajitura este gata.
Lasa la racit, apoi taie in cuburi si serveste simplu sau cu putin zahar pudra.

👉 Rezultatul? Un pandispan aromat, usor umed si incredibil de gustos, care combina perfect prospetimea fructelor cu textura bogata a nucilor.