Contează diferența de vârstă într-o relație?

Se spune ca varsta este doar un numar. Este un numar care nu poate invinge conexiunea emotionala si confortul psihologic intr-o relatie.
Relatiile cu o diferenta mare de varsta au fost dintotdeauna subiect de discutie controversat.
Se spune că dragostea rezistă doar 3 ani și că o diferență de vârstă mai mare de 5 ani este deja o problemă. Unii ar spune că sunt doar vorbe, alții ar crede cu tărie. Dacă diferența de vârstă este mult mai mare, de 15, 20 sau 30 de ani, riscul de despărțire este și mai mare.

De obicei, femeile se orientează spre barbați cu câțiva ani mai în vârstă decât ele, explicația de specialitate fiind legată de stabilitatea economică, iar barbații preferă femeile mai tinere pentru că tinerețea echivalează cu sănătatea și fertilitatea.

Dragostea, pur si simplu, se intampla

Cand vine vorba de diferenta de varsta, multi se intreaba daca cei doi vor trece peste faza initiala de atractie. Aceste uniuni sunt vazute cu ochi rai de multi, iar partenerul mai in varsta este comparat cu parintii celui mai tanar. Totusi, cand doi oameni cu o diferenta mare de varsta sunt impreuna, acestia accepta anumite lucruri fara niciun pic de efort, facand sa dispara aceasta diferenta dintre ei.

Vârsta nu atestă maturitatea, educația sau inteligența emoțională. Am întâlnit tineri foarte copți la minte și adulți puerili.
Ceea ce face diferența este, fără doar și poate, dezvoltarea personală a fiecăruia, alături de experiența vieții, desigur.

Cat de mult poti sacrifica pentru iubire?

Relatiile necesita munca, indiferent ca e vorba de diferenta de varsta sau nu. Si e in mainile tale sa o faci sa mearga. Relatiile implica sacrificii de ambele parti. Stii acum ce inseamna o relatie cu diferenta de varsta. Deci, cat de mult poti sa sacrifici pentru iubire si unde intentionezi sa tragi linie?

Sa fii cu o persoana cu mult mai mare decat tine nu este mereu usor. Apartineti unor generatii diferite, poate ganditi altfel, sau va doriti altceva de la viata. De aceea inainte de a avansa relatia, este ideal sa discutati. Sa aflati ce va doriti unul de la celalalt. Ce asteptari aveti de la relatie. Cum va vedeti viitorul impreuna? Poate unul isi doreste sa se concentreze intai asupra carierei, pe cand celalalt isi doreste sa va formati deja o familie. Avand in vedere diferenta de varsta, trebuie sa tineti cont de asteptarile fiecaruia. Daca sunteti pe aceeasi lungime de unda, atunci este perfect. Daca, pe de alta parte, observati ca fiecare vrea altceva, atunci incercati sa ajungeti la un numitor comun.

Poate fi o provocare uneori sa formezi un cuplu cu un om mai mare dacat tine. Dar o provocare interesanta. Pentru amandoi. Subiectele de discutie va pot provoca. Experienta de viata a celuilalt iti poate fi si tie utila. In plus, pentru a fi cu cineva care este poate cu mai bine de 20 de ani mai in varsta, inseamna ca si tu trebuie sa ai o maturitate care poate altor persoane de varsta ta le lipseste.

Si, poate fi o provocare si pentru familia ta. Sa anunti ca formezi un cuplu sau ca vrei sa te casatoresti cu cineva care are o varsta apropiata de a lor. Nu stiu cat de bine le-ar pica. Oricat de intelegatori si de moderni ar fi. Insa daca vad ca va iubiti, atunci se vor impaca la un moment dat cu ideea, nu?

Diferenta de varsta nu ar trebui sa fie un impediment, atat timp cat exista iubire. Si cu siguranta am vazut de-a lungul timpului cupluri care, in ciuda diferentei de varsta, au reusit sa reziste. Desi poate nu multi credeau ca pot face asta.