Budinca de legume la cuptor

Budinca de legume la cuptor este o reteta delicioasa si sanatoasa, care combina aromele bogate ale legumelor cu textura catifelata a oualor si a cascavalului. Budinca de legume la cuptor este usor de facut. Necesita putine ingrediente si pasi simpli.

Aceasta budinca de legume poate fi servita calda sau rece. Poti taia budinca in felii si o poti servi ca fel principal insotita de o salata proaspata sau de o portie de orez sau paste. Este, de asemenea, o optiune excelenta pentru brunch sau ca gustare sanatoasa. Budinca de legume la cuptor poate fi servita si ca o alternativa vegetariana sau ca parte a unui meniu de post.

Ingrediente:

-1 legatura de ceapa verde
-2 linguri de ulei
-350 g cartofi taiati cubulete
-180 g rosii taiate cubulete
-1 ardei gras
-1 legatura de patrunjel verde
-Sare si piper dupa gust
-3 oua
-150 g faina
-200 g cascaval ras

Metoda de preparare:

1.Preincalzeste cuptorul la 180°C.

2.Intr-o tigaie mare, incinge uleiul la foc mediu. Adauga ceapa verde taiata marunt si caleste-o pana devine usor translucida si aromata.

3.Adauga cubuletele de cartofi si prajeste-le alaturi de ceapa pana se inmoaie si se rumenesc usor pe toate partile. Amesteca din cand in cand pentru a evita arderea.

5.Se adauga la calit ardeiul gras taiat marunt. Continua sa gatesti legumele timp de aproximativ 5-7 minute sau pana cand acestea se inmoaie usor.

4.Dupa ce s-au calit, se opreste focul si se adauga rosiile cubulete, 100 de g din cascavalul ras, ouale batute, faina si patrunjelul verde tocat marunt. Se condimenteaza compozitia cu sare si piper dupa gust. Se amesteca totul foarte bine pana se omogenizeaza.

5.Transfera intreaga compozitie intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt sau unsa cu putin ulei.

6.Se presara uniform restul cascavalului ramas.

6.Coace budinca de legume in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau pana cand partea de sus devine aurie si budinca este ferma la atingere.

Dupa ce este gata, lasa budinca sa se odihneasca in tava timp de cateva minute inainte de a o taia in felii si a o servi.

budinca de legume la cuptor

Aceasta budinca de legume la cuptor este o optiune delicioasa si satisfacatoare pentru cei care doresc sa aduca mai multe legume in alimentatia lor. Este o reteta versatila, care poate fi adaptata in functie de preferintele personale, prin adaugarea sau eliminarea anumitor legume sau arome.

Sigur ti-ar placea si reteta noastra de Placinta cu carne si ciuperci