
Ingrediente (aprox. 35–40 biscuiti)
Pentru aluatul de vanilie
250 g faina
90 g zahar pudra
½ lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
80 ml ulei (floarea-soarelui sau cocos lichid)
50–60 ml lapte vegetal (soia, migdale, ovaz)
Pentru aluatul cu cacao
220 g faina
90 g zahar pudra
½ lingurita praf de copt
30 g cacao
80 ml ulei
70–80 ml lapte vegetal
Mod de preparare
- Pregateste aluatul de vanilie
Intr-un bol, amesteca faina, zaharul si praful de copt.
Adauga uleiul si esenta de vanilie.
Toarna treptat laptele vegetal pana obtii un aluat omogen, usor modelabil, nelipicios.
Inveleste aluatul in folie alimentara si lasa-l la frigider 20 de minute. - Pregateste aluatul cu cacao
In alt bol, combina faina, cacaoa, zaharul si praful de copt.
Adauga uleiul si apoi laptele vegetal treptat, pana aluatul devine neted si maleabil.
Infasoara in folie si pune la rece 20 de minute. - Formeaza spiralele
Intinde fiecare aluat intr-o foaie dreptunghiulara subtire (aprox. 3–4 mm).
Suprapune foile – cea de cacao peste cea de vanilie sau invers, dupa preferinta.
Ruleaza strans ca un rulou, pentru a obtine modelul spirala.
Inveleste ruloul in folie si pune-l la congelator 20–25 de minute (se taie perfect). - Coacerea biscuitilor
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Scoate ruloul si taie felii de 5–7 mm grosime.
Asaza biscuitii in tava, pe hartie de copt.
Coace 10–12 minute sau pana devin usor aurii pe margini.
Lasa-i sa se raceasca complet – devin crocanti dupa racire.
✨ Sfaturi pentru reusita
Daca aluatul e prea sfaramicios → mai adauga putin lapte vegetal.
Daca e prea moale → mai pune 1–2 linguri de faina.
Pentru un contrast mai puternic, foloseste cacao neagra de calitate.


