Baza de legume delicioasa pentru iarna. Secretul borsului de casa

Cand vine iarna, legumele proaspete sunt tot mai greu de gasit, insa poti avea mereu la indemana gustul autentic al borsului cu o reteta simpla de baza pentru bors la borcan. Este aromata, plina de culoare si pregatita din timp vara, pentru a aduce savoare si prospetime in zilele reci. Tot ce trebuie sa faci este sa deschizi un borcan si in cateva clipe vei avea un bors gustos si hranitor.

Ingrediente (pentru aprox. 6–7 borcane):
2,5 kg sfecla rosie
750 g rosii
250 g ardei gras
250 g ceapa
250 g morcovi
250 g ulei de floarea-soarelui
100 g zahar
100 g otet alimentar
100 g usturoi
30 g sare
3 umbrelute de marar
1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare:
Dati prin masina de tocat rosiile si usturoiul, apoi puneti-le intr-o cratita mare.
Adaugati sarea, zaharul si 200 g de ulei. Amestecati.
Radeti sfecla si morcovul pe razatoarea mare si adaugati-le in cratita.
Taiati ardeiul fasii subtiri, adaugati umbrelutele de marar si amestecati.
Puneti oala pe foc, aduceti la fierbere si gatiti timp de 15 minute, amestecand din cand in cand.
In restul de ulei prajiti ceapa tocata, apoi adaugati-o in compozitie.
Fierbeti inca 10 minute la foc mic.
Adaugati otetul si patrunjelul tocat. Fierbeti 1–2 minute.
Intre timp sterilizati borcanele si capacele.
Turnati fierbinte baza de bors in borcane, inchideti-le bine si inveliti-le intr-o patura pana se racesc complet.

👉 Iarna, cand vrei sa pregatesti un bors rapid, trebuie doar sa adaugi aceasta baza direct in supa si vei obtine imediat aroma bogata si culoarea intensa a borsului de casa.